2024.04.26, Péntek

2019-ben már a megújult Duna-part adhat helyet a Bárka Fesztiválnak

tolna.hu

2017.09.15. 09:31

Augusztus végén eldőlt, hogy az ún. Zöld város programban, a Duna-part fejlesztésére 264 millió forintot nyert el Tolna városa.

Hirdetés

Appelshoffer Ágnes, Tolna Város polgármestere a tolna.hu-nak elmondta: eredetileg nagyobb összegre pályáztak, amely fedezetet nyújtott volna valamennyi megálmodott Duna-parti terv megvalósítására. A kisebb, de még így is jelentős támogatásból értelemszerűen nem lehet minden elképzelést valóra váltani. Jelen helyzetben amellett döntöttek, hogy inkább elhagynak egyes fejlesztéseket a beruházásból, amelyeket később pótolni lehet, semmint, hogy minden tervezett elemből kisebbet, vagy kevesebbet valósítsanak meg.

A beruházásban érintett terület a bogyiszlói úttól a kajakházig terjed. A fő elem egy színvonalas játszótér lesz, amelyhez sportpályák kapcsolódnak, úgy, mint kosárlabda, kültéri ping-pong, strandröplabda, teke, pétanque, az ezekhez szükséges sporteszközökkel. A jelenlegi vizesblokk környékén kialakítanak egy állandóan üzemelő büfét, amely a sporteszközök bérbeadását is végezheti. Utat, parkolókat építenek, sétányt alakítanak ki, a Tolna-Fadd-Dombori kerékpárutat a Duna-parti nyomvonalon összekötnék a bogyiszlói úttal. Parkosítás és a viziszínpad felújítása is valószínűleg belefér a keretbe.

A támogatási szerződést szeptember végéig megkötik, legkésőbb október elején indulhat a projekt. Ha nem húzódik el a közbeszerzési eljárás, jövő év október végére elkészülhet a beruházás.

 

Forrás: tolna.hu

Helyi hírekTolnafejlesztésZöld városberuházásönkormányzatDuna-part