2019.08.22, Csütörtök

Paksi Atomerőmű

Ismét a névleges teljesítményen üzemel a paksi atomerőmű 2. blokkja

2019.06.18

Aktuális

Ismét a névleges teljesítményen üzemel a paksi atomerőmű 2. blokkja, amelynek szombaton a turbinavédelem működése miatt egy turbinája kiesett - közölte honlapján az atomerőmű.

A paksi atomerőmű szakszervezetei elfogadhatatlannak tartják a biztonsági szolgálat kiszervezésének feltételeit

2019.02.27

Gazdaság

Elfogadhatatlannak tartják a paksi atomerőmű szakszervezetei, hogy a fegyveres biztonsági szolgálat kiszervezése az ott dolgozók jövedelmének csökkenésével jár - mondta Hatvani Jácint, a Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Paksi Atomerőmű (MÉSZ) elnöke az MTI-nek kedden.

Lezárult a paksi atomerőmű tízéves biztonsági felülvizsgálata

2019.02.21

Aktuális

Lezárult a paksi atomerőmű időszakos biztonsági felülvizsgálata, amelyet tíz évente kell elvégezni - közölte szerdán honlapján az Országos Atomenergia Hivatal (OAH).

A rezsicsökkentésnek köszönhetően kevesebb mint a felére csökkent a magyar lakosság közműtartozása

2019.02.02

Gazdaság

Világszinten emelkedik, de a magyar lakosság számára maradnak a tavalyi energiaárak, ezzel megőrizve a rezsicsökkentés eredményeit - jelentette ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán pénteken.

Emelték az intézkedési terv fokozatát a paksi atomerőműben a Duna vízállása miatt

2018.10.17

Gazdaság

Hármasra emelték szerdán a Duna alacsony vízállása miatt életbe lépett intézkedési terv fokozatát a paksi atomerőműben.

Alacsony vízállás mellett is van elég hűtővíz a paksi atomerőműben

2018.08.15

Aktuális

A folyó az eddig mért legalacsonyabb vízállása esetén is percenként 800 köbméter feletti hozamú, ami bőven kielégíti az erőmű és a tervezett 5., és 6. blokk hűtővízigényét. A jelenlegi négy blokk hűtésére percenként 100 köbméter vízre van szükség.

A paksi atomerőműhöz riasztották a honvédség Gripenjeit

2018.07.20

Aktuális

A paksi atomerőműhöz riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit két kisrepülőgép miatt - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken az MTI-t. A rendőrség szabálysértési eljárást indít az ügyben. A gépek szúnyogirtást végeztek.

Hatszázezer forintig is felszökhetnek a paksi lakásárak

2018.04.27

Gazdaság

Óriási ingatlanpiaci fejlődésen megy keresztül a Tolna megyei Paks – amit tovább fokozhat az atomerőmű két új blokkjának várható megépítése is.

Nemzetközi Minőség-Innováció 2017 díjat nyert a Paksi Atomerőmű

2018.02.09

Aktuális

Az MVM Paksi Atomerőmű Nemzetközi Minőség-Innováció 2017 díjat nyert a nagyvállalati kategóriában, az elismerést csütörtökön este adták át a spanyolországi Bilbaóban - közölte Molnár Pál, az Európai Minőségügyi Szervezet Magyar Nemzeti Bizottságának (EOQ MNB) elnöke, a pályázat nemzeti koordinátora.

Áramfogyasztási rekord az országban, termelési rekord Pakson

2018.01.23

Aktuális

Csúcsot döntött a felhasznált villamos energia mennyisége 2017-ben. A MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító ZRt. előzetes adatai szerint 2016-hoz képest több mint 2,5%-kal nőtt az igénybe vett mennyiség.

Megkerülhetetlennek nevezte a paksi bővítést Süli János

2017.10.06

Aktuális

Az atomerőmű két új blokkjának megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter szerint már nem Paks II építését kellene mérlegelni, hanem újabb blokkok tervezését.

Újabb államtitkárt kap a paksi bővítés

2017.06.06

Gazdaság

Aszódi Attila mellett Becskeházi Attila is államtitkárként vesz részt az atomerőmű tervezett ötös és hatos blokkjának építésében.

Rangos innovációs díjat nyert a Paksi Atomerőmű

2017.03.29

Gazdaság

2017. március 29-én átadták a 2016. évi Magyar Innovációs Nagydíj pályázat elismeréseit az Országgyűlés épületében, melynek keretében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2016. évi Fejlesztési Innovációs Díjában részesítette az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-t a 15 hónapos üzemeltetési ciklus bevezetése a Paksi Atomerőműben innovációért.

Újabb rekordot állított be a Paksi Atomerőmű

2017.02.12

Gazdaság

2016-ban a Paksi Atomerőmű minden korábbinál több villamos energiát termelt. Emellett mindhárom blokkja megkapta az üzemidő meghosszabbításához szükséges engedélyt is.

Készül a paksi atomerőmű tenderére a GE

2016.11.13

Aktuális

A GE Steam Power Systems arra számít, hogy jó eséllyel részese lehet a Paks II. atomerőmű építésének, miután ő szállíthatja a teljes turbinaszigetet a finn Hanhikivi I. atomerőműbe, amelybe a tervezett paksival azonos típusú és teljesítményű atomreaktort telepíti a fővállalkozó Rosatom Overseas.

Az atomerőmű-bővítés Szekszárd fejlesztésével is jár

2019.05.10

Aktuális

Együttműködési megállapodást írt alá Ács Rezső, Szekszárd Megyei Jogú Város polgármestere és Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter.

Paksi Atomerőmű: egyre inkább felértékelődik a nukleáris energia a világon

2019.02.21

Gazdaság

A károsanyag-kibocsátás mellőzésére törekedve egyre inkább felértékelődik a nukleáris energia a világon - mondta Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Továbbra is a Paksi Atomerőmű termeli a legtöbb áramot hazánkban

2019.02.19

Aktuális

A paksi atomerőmű termelte 2018-ban a legtöbb villamos energiát. A négy paksi blokk közel 90%-os teljesítmény-kihasználással működött és a bruttó hazai villamosenergia-előállítás felét biztosította.

Gépészeti hiba miatt leállították a paksi atomerőmű 2. blokkját

2018.10.23

Aktuális

Egy gépészeti hiba miatt szombaton leállították a paksi atomerőmű 2. blokkját - közölte az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) a honlapján.

Ettől a létesítménytől még biztonságosabb lesz Paks

2018.10.04

Aktuális

2500 négyzetméteres földrengésálló kettős irányítási központot épít a Mészáros és Mészáros, valamint a WHB konzorciuma, melyből veszélyhelyzet esetén is megbízhatóan lehet majd irányítani majd az atomerőművet.

Csökken a paksi atomerőmű hatásfoka

2018.08.08

Gazdaság

Az elmúlt napok meleg időjárása miatt emelkedik a Duna vizének hőmérséklete, ami rontja a paksi atomerőmű kondenzátorainak hatásfokát - közölte honlapján az atomerőmű kedden.

Kevesebb uránt tartalmazó üzemanyagot fejlesztenek a paksi atomerőműbe

2018.06.06

Gazdaság

Kevesebb uránt tartalmazó, úgynevezett karcsúsított üzemanyagtípus kifejlesztésén dolgoznak magyar és orosz kutatók, amellyel költséghatékonyabban üzemelhet a paksi atomerőmű - mondta az erőmű vezérigazgatója kedden Pakson az MTI-nek.

Másfél milliárd forinttal támogatja Paks térségét a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány

2018.03.28

Gazdaság

A rendelkezésére álló másfél milliárd forintból 106 fejlesztést támogat Paks térségében a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) - döntött Szekszárdon tartott ülésén a Paksi Atomerőmű által létrehozott szervezet kuratóriuma szerdán.

A GE Hungary szerződést kötött a paksi atomerőmű turbináinak gyártásáról

2018.01.25

Aktuális

A GE Hungary Kft. szerződést kötött az ASZE orosz cégcsoporttal a paksi nukleáris erőmű új blokkjai turbináinak gyártásáról és szállításáról orosz sajtójelentések szerint.

Paks - Süllyed a reaktor?

2018.01.08

Aktuális

Sokasodnak a geológiai problémák az atomerőmű körül, a lösztalaj alkalmatlannak látszik az újabb blokkok felépítésére.

Átmeneti teljesítménycsökkenés volt a Paksi Atomerőműben

2017.07.26

Aktuális

Az esemény az erőmű nukleáris biztonságát nem érintette, és környezetre gyakorolt hatása sem volt.

Megtelt a bátaapáti hulladéktároló első kamrája

2017.05.19

Gazdaság

A 2018-ban megnyíló második kamrában új módszer szerint helyezik majd el a paksi atomerőmű kis- és közepes aktivitású hulladékát, ami 18 milliárd forint megtakarítást jelent.

Egymilliárdos támogatásról döntött a JETA

2017.03.29

Gazdaság

Több mint 980 millió forint értékben támogat százegy pályázatot a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA).

Óvodások százai lepték el az atomerőmű múzeumát

2016.12.14

Aktuális

Az Atomenergetikai Múzeum évzáró karácsonyi rendezvényén mézeskalács és zenés kavalkád várta a környék nagycsoportos óvodásait.

A Ruszatom Szerviz karbantartáshoz szükséges alkatrészeket szállított a Paksi Atomerőmű számára

2016.11.12

Gazdaság

A fő keringtető szivattyúk stabil működése különösen fontos az atomerőmű üzeme során, mert ezek biztosítják a primerkörben a hűtőközeg intenzív keringését.