2024.04.28, Vasárnap
Új helyszínen nyitja meg kapuit a paksi műjégpálya
Fotó: Paksi Képtár. Fotó: Babai István/Paksi Hírnök archív

Új helyszínen nyitja meg kapuit a paksi műjégpálya

paks.hu

2023.11.16. 17:06

A Paksi Képtár épületében várja december 15-től a korcsolyázás kedvelőit a műjég – ezt Paks polgármestere jelentette be a közösségi oldalán.

Hirdetés

Szabó Péter azt mondta, hogy a fedett helyen időjárástól függetlenül garantálni tudja a sportolási, kikapcsolódási lehetőséget az önkormányzat - derült ki a paks.hu tájékoztatásából.

A helyszínváltozásról a városvezető azt mondta, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-nek nincs lehetősége arra, hogy a tulajdonában lévő Gesztenyés úti jégpályát felkészítse az üzemeltetési időszakra, az önkormányzat pedig idegen tulajdonon nem végezhet beruházást.

– Mindenképpen fontosnak tartom, hogy a korcsolyázni vágyó paksiak számára biztosítva legyen egy lehetőség. Így arra a döntésre jutottam, hogy a kihasználatlan Képtár épületében kialakítunk egy közel 350 négyzetméter alapterületű mobiljégpályát – mondta a közösségi oldalára feltöltött videóban Paks polgármestere. Szabó Péter november 15-én jelentette be, hogy a Gesztenyés úti műjégpálya helyett a Paksi Képtár épületében lehet majd korcsolyázni az idei téli időszakban.

A helyszínváltozás okairól a városvezető azt mondta, hogy az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-nek nincs lehetősége arra, hogy a tulajdonában lévő Gesztenyés úti jégpályát felkészítse az üzemeltetési időszakra. Az önkormányzat pedig idegen tulajdonon nem végezhet beruházást.

A polgármester szavai szerint a fedett helyen időjárástól függetlenül garantálni tudja a sportolási, kikapcsolódási lehetőséget az önkormányzat. A mobiljégpálya december 15-től január 31-ig lesz látogatható, amennyiben az igények azt mutatják, akkor ezt meghosszabbíthatják majd február végéig. A részletes nyitvatartási rendet, árakat rövidesen közzé teszik. Büfé, korcsolyabérlési lehetőség és rengeteg program várja majd a képtár épületében az érdeklődőket. Az előző évekhez hasonlóan idén is ingyenesen biztosítják délelőttönként az iskolás és óvodás csoportok számára a korcsolyázási lehetőséget.

Helyi hírekPaksjégpálya