2023.09.24, Vasárnap
Út- és közműépítés kezdődik Pakson
Szabó Péter, Paks polgármestere (b.) és Vasaji László, az S-Útvonal Zrt. vezérigazgatója (j.) a szerződéskötésen. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Út- és közműépítés kezdődik Pakson

telepaks.net

2020.01.19. 08:00

Hamarosan megkezdődnek az építési munkák a Vácika utca út- és közműépítés projektben. A kivitelezési szerződést Szabó Péter, Paks polgármestere és Vasaji László, az S-Útvonal Építőipari Fővállalkozó Zrt. vezérigazgatója 2020.01.17-én írták alá.

Hirdetés

A beruházás tartalmáról Szabó Péter polgármester elmondta, hogy útépítést, közműépítést (vízvezeték-, szennyvíz- és csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése), közvilágítás kiépítését (45 kandelábert helyeznek ki), légvezeték földkábeles átépítését, valamint a földgázellátás vezetékrendszerének kiépítését foglalja magában. Kiemelte, hogy egy kilométer hosszú utcáról van szó, és arról is tájékoztatott, hogy a beruházás értéke nettó 687 millió forint.

Vasaji László vezérigazgatótól megtudtuk, hogy cégük most először dolgozik Pakson, nagy hangsúlyt kívánnak fektetni az érintett lakossággal való folyamatos kommunikációra, egyben felhívta a figyelmet arra, hogy január 20-án tájékoztató fórumot tartanak a beruházásról. A munkálatok ütemezéséről úgy tájékoztatott, hogy a munkaterület átvételét követően a közműfeltárásokkal és közműkiváltásokkal kezdenek, majd az útépítés következik, melynek során soványbeton útalapra kerül két réteg aszfaltburkolat, az út mindkét oldalán kiemelt szegély lesz. A munkálatok befejezésének határideje szeptember 13.

A fórumról szóló tájékoztatóért ide kattintsanak.

AktuálisPaksTolna megyeútépítésközműépítés