2024.04.23, Kedd
Országos íjászversenyt rendeztek a Szekszárdhoz közeli Sötétvölgyben
Fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Országos íjászversenyt rendeztek a Szekszárdhoz közeli Sötétvölgyben

tolna.katasztrofavedelem.hu

2017.09.15. 11:07

Az idén már második alkalommal rendezte meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az Alisca Katasztrófavédelmi Országos Íjászversenyt a Szekszárdhoz közeli Sötétvölgyben, ahol a katasztrófavédelem mellett a rendőrségtől, a büntetés-végrehajtástól, a vízügytől és az országgyűlési őrségtől is érkeztek versenyzők.

Hirdetés

Az indulókat dr. Balázs Gábor tű. ezredes, megyei igazgató köszöntötte. A vadászat csak a versenyszabályzat és a biztonsági információk pontos ismerete után indulhatott, előbbit Piros László, a terep berendezésében főszerepet vállaló Alisca Nyilai Íjász Egyesület elnöke, utóbbit Kiss László biztonságtechnikai ellenőr ismertette a versenyzőkkel.

A 3D íjászat a vadon élő állatokat megformázó, térbeli célokról kapta a nevét, amelyeken a különböző találati zónákat nem eltérő színnel, hanem a célba süllyesztett választóvonalakkal jelölik. A sportot űzők elmondása szerint ez a legnehezebb terepíjászati mód, mivel soha nem előre közölt távolságokról kell a lövést leadni, a különböző kategóriákba tartozó íjászok más-más távolságokról röpítik ki nyilaikat. 

Az idén a tavalyihoz képest lényegesen többen mérettették meg magukat, így a pálya hosszán és berendezésén is változtatni kellett a szervezőknek. Nyomvonala eltért a tavalyitól, huszonnégy célra kellett lőni, előfordult, hogy hegynek fel, vagy éppen lefelé. A lőtávok sem voltak egyszerűek, de komoly szintkülönbségeket is le kellett küzdeni, ami sok esetben még a legkiválóbbakat is próbára tette.

A Sötétvölgyi erdőben őshonos őz, szarvas, róka mellett egzotikus vadak is akadtak, így tigrist, medvét is célba kellett venniük a versenyzőknek

A II. Alisca Katasztrófavédelmi Országos Íjászverseny eredményeit itt találja.

 

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

AktuálisTolna megyeKatasztrófavédelemSzekszárdországos versenyíjászat2017Sötétvölgy