2024.03.29, Péntek
A vízórák elfagyására figyelmeztet a regionális víziközmű
telepaks.net

A vízórák elfagyására figyelmeztet a regionális víziközmű

telepaks.net

2019.01.11. 10:29

Ha egy vízóra meghibásodása mulasztásból ered, a mérő cseréjének költségét, illetve az elfolyt víz díját is az ingatlantulajdonosnak kell megfizetnie.

Hirdetés

A Mezőföldi Regionális Víziközmű Kft. felhívja fogyasztói – a lakosság, a vállalkozók és az intézmények – figyelmét arra, hogy még most sem késő védekezni a fagykár ellen. Ahogy írják, a tartós hideg komoly károkat okozhat a talajban, az aknákban vagy a fűtetlen pincékben lévő vízmérőkben, sőt a falakon belüli vízvezeték-hálózatban is.

A belső hálózat és a vízmérők fagy elleni védekezésről az ingatlan tulajdonosának kell gondoskodnia, ami nemcsak kötelessége, hanem érdeke is, hiszen ezzel elkerülheti, hogy értékeiben komoly kár keletkezzen. Ha egy meghibásodás ennek elmulasztásából ered, a mérő cseréjének költségét, illetve az elfolyt víz díját is az ingatlantulajdonosnak kell megfizetnie.

A Mezőföldvíz Kft. szolgáltatási területén, a vízóra elfagyása esetén, valamint további információkért írjanak az [email protected] e-mail címre, vagy tárcsázzák az ügyfélszolgálatot a 06-80/462-462-es telefonszámon.

AktuálisPaksfagykárvízórafagy víziközmű