2024.05.26, Vasárnap
Zöld Pont és Civilház kialakítására nyert támogatást Tamási
tamasi.hu

Zöld Pont és Civilház kialakítására nyert támogatást Tamási

tamasi.hu

2019.08.13. 08:00

A TOP-2.1.1-15-TL1 - Barnamezős területek rehabilitációja pályázati felhívásra 2018. tavaszán benyújtott pályázatról pozitív támogatói döntés érkezett.

A fenntartható város szempontjából egyre nagyobb jelentősége van az egyéb, akár belvárosi elhelyezkedésű üres ingatlanok hasznosításának is, ahol a jövőbeli beruházás célja egy új funkció megtalálásával a környezet javítása és adott esetben az ingatlan értékvédelme, megőrzése.

A projekt keretében a „Zöld Pont és Civilház" kialakítása valósulna meg a Deák Ferenc utca 43. sz alatti használaton kívüli, leromlott állapotban lévő épületben.

A projekt alapvetően közösségi és kulturális célokat szolgál, hiszen otthont teremt a civil egyesületek számára, hogy megtartsák üléseiket, rendezvényeiket. A fejlesztés megvalósulásával így közösségi célokat kiszolgáló épület alakulna ki, amely mint rendezvényközpont, szolgáltatóház, szabadidős létesítmény funkcionálna.

Mindemellett a projekt megvalósítása által lehetőséget kapnak a művészeti iskola, általános iskola, gimnázium vagy szakképző iskola tagjai tanórákon felüli ismeretek elsajátítására, gyakorlásra, valamint foglalkozások tartására, azaz közösségi célú használatra. A tervezett épületben helyet kapnának civil- és sportegyesületek irodái, rendezvénytér (konferenciaterem), infopont (és alkotóműhely, kézműves foglalkoztató), vizesblokk, raktár, öltöző, felújított belső udvar.

A népi építészet hagyományos anyaghasználatának megőrzésével, gyakorlásával és újraalkalmazásával kerülne felújításra az épület.

AktuálisZöld Pont és CivilházTamásiTolna megyeTOP