2024.03.19, Kedd
Felújított önkormányzati épületegyüttest adtak át Bonyhádvarasdon
tolna.hu

Felújított önkormányzati épületegyüttest adtak át Bonyhádvarasdon

tolna.hu

2019.03.03. 14:22

Nagy nap volt a szombati a kis település életében, ugyanis március 2-án ünnepélyes keretek között adták át a felújított önkormányzati épületegyüttest.

Hirdetés

Az „Önkormányzati épület energetikai korszerűsítése Bonyhádvarasdon” című pályázatból megvalósult beruházás avatóünnepségén Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője és Csibi Zsolt, a település polgármestere mondott köszöntőt. Az épület megáldását követően Potápi Árpád János, Csibi Zsolt, valamint a kivitelező K-Plan Kft. vezetői: Köhler János és Köhler Péter avatta fel az 52.759.957 forintból, az Európai Unió és a Magyar Kormány által finanszírozott beruházást. Az eseményen Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere, a Völgységi Önkormányzatok Társulásának elnöke is részt vett és gratulált az elkészült munkához.

A fejlesztés során megvalósult a hivatal, valamint a művelődési ház épületeinek felújítása. Az épület előtti udvarrészben akadálymentes parkolóhelyek, járdák lettek kialakítva. A hivatal épületénél, a főbejárat megközelítéséhez mozgáskorlátozott rámpa került. A fürdő, a mosdó és az illemhely helyiségei akadálymentesek lettek. A projekt révén lehetőség nyílt továbbá a homlokzati falak külső oldali teljes hőszigetelő rendszerrel való kiegészítésére, és a homlokzati nyílászárók cseréjére. A padlásfödémen kiegészítő hőszigetelés elhelyezése is megvalósult, akárcsak egy új, energiatakarékos gázkazán beépítése. A gépészeti szerelvények, alapvezetékek, továbbá a villamos hálózat és szerelvények cseréje is megtörtént, LED lámpák kerültek felszerelésre. Mindezek mellett a tetőfelületre – hálózati villamosenergia-termelés céljából – napelemek lettek telepítve.

Szintén a program részeként adták át az újonnan elkészült székelykaput, ami Ömböli Zoltán fafaragó keze munkáját dicséri. Ezután kulturális műsor színesítette a rendezvényt, és természetesen valamennyi vendéget finom ételekkel, italokkal is vártak a megújult létesítményben. Csibi Zsolt és a szervezők valamennyi segítőnek, közreműködőnek, támogatónak köszönetet mondtak szerepvállalásukért.

AktuálisTolna megyeTOPfelújításPotápi Árpád JánosledBonyhádvarasdönkormányzati épület