2024.04.24, Szerda
Tűzoltóautót kapott a Faddi ÖTE
tolna.katasztrofavedelem.hu

Tűzoltóautót kapott a Faddi ÖTE

tolna.katasztrofavedelem.hu

2018.12.06. 16:00

A németországi Aschaffenburg városától érkezett a felajánlás.

Hirdetés

A németországi Aschaffenburg városa egy Magirus LF 2 típusú gépjárműfecskendőt ajánlott fel a Faddi Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek, melynek ünnepélyes átadására december 4-én, a Faddi Önkéntes Tűzoltó Egyesület szertára előtt került sor. A jármű kulcsait Claus Ullrich, a németországi város tűzoltóságának kiképzési parancsnoka adta át a faddiak részére. Két kollégája, Peter Morgen és Heinrich Schmitt kísérték el a rendezvényre, ahol Kovács Zoltán elnök mellett dr. Hábermayer Tamás, megyei katasztrófavédelmi igazgatóhelyettes, Gergelics István, a Tolna Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke és Fülöp János, a település polgármestere mondott beszédet.

Az 1987-es évjáratú járműben mindössze tízezer kilométer van, 1600 liter víz és 200 liter hab szállítására alkalmas. Kovács Zoltán, az egyesület parancsnoka szerint a számukra új gépjármű fényévnyi ugrást jelent az eddigihez képest. A jármű egyébként Aschaffenburg diáktűzoltóinak képzésére szolgált az utóbbi években.

A Faddi Önkéntes Tűzoltó Egyesület idén ünnepelte 125 éves évfordulóját, így az új tűzoltóautóra a jeles évforduló megkoronázásaként tekintenek. Az egyesületnek jelenleg több mint negyven tagja van, akik közül tizenhatan részesültek olyan képzésben, amely beavatkozásra alkalmassá teszi őket. Négy tag rendelkezik tűzoltásvezetői végzettséggel, hatan pedig gépjárművezetői beosztást látnak el. 2017-ben huszonhárom alkalommal riasztották az egyesületet, melyből huszonegy esetben avatkoztak be. Az idei évben eddig tizenhat riasztásuk volt, és mind a tizenhatszor beavatkoztak. Kovács Zoltán elmondása szerint az idén a tűzesetek voltak többségben, míg tavaly a tüzek és műszaki mentések aránya nagyjából megegyezett. A tapasztalatok alapján a tűzesetek tekintetében a szabadtéri tüzeken, míg a műszaki mentések esetében a viharkárokból eredő beavatkozásokon van a hangsúly.

Galéria

AktuálisTolna megyefaddtűzoltóautófelajánlás