2024.02.25, Vasárnap

tél

Okos fűtés – Melyik megoldás a leggazdaságosabb?

2019.01.09

Aktuális

Hogyan tudunk a legokosabban fűteni? Mi kerüljön a kazánba: fabrikett, szén vagy fa? A fűtési szezon kellős közepén, ám az első igazán hideg napokat követően az újHÁZ Centrum szakértői ezúttal azt vizsgálták meg, kinek a zsebében marad a legtöbb a tél végére.

Őszi fűtéskorszerűsítés - mik a lehetőségek idén, és mit tervezzünk jövőre?

2018.09.20

A hűvösödő nappalok mindannyiunkat emlékeztetnek, hogy bizony itt a nyakunkon a 2018/19-es fűtési szezon. Vannak, akik nyáron foglalkoztak ingatlanjuk fűtési korszerűsítésével, sokan azonban mostanáig halogatták a munkálatokat. Ha Ön is tervezett valamilyen felújítást, de nem tudja, idén belevághat-e még, akkor cikkünkből megtudhatja, hogy mi fér bele még az idei évbe, és mit tervezzen jövőre.

Lékhorgászat Dombóváron – Egy rendkívüli téli sport a Tüskei-tavon

2017.01.23

Az extrém hideg időjárásnak köszönhetően szinte minden tavat jégpáncél borít Dombóváron. Ennek ellenére a bevállalós horgászok nem ülnek otthon, hiszen télen is ugyan úgy élvezhetik a hobbijukat.

Zsúfolásig megteltek a menedékhelyek

2017.01.10

Nyolc megyében – többek között Tolna megyében is – megteltek a hajléktalanoknak fenntartott éjjeli menedékhelyek. Ilyenkor pótágyakon, pluszmatracokon helyezik el a rászorulókat a segítő szervezetek - tudatta a Menhely Alapítvány kedden az MTI-vel.

Kertészeti Kisokos – Fontos kerti teendők a tél beköszönte előtt

2020.09.28

Országos hírek

Most kell megalapozni a kert vagy veteményes következő hónapjait.

Tolna megye felkészült a télre

2015.12.10

Elindult a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

2018.12.12

December 1-jén elkezdődött a már hagyományos téli élelmiszerlánc-ellenőrzés. A Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár által elrendelt akció egész az év végig tart és szinte minden, az ünnepekhez kötődő termékre és ilyenkor kiemelt forgalmat bonyolító vállalkozásra kitér.

Még egy hónapig igényelhetik a téli rezsicsökkentést a fával és szénnel fűtők

2018.09.17

Aktuális

A fával és szénnel fűtők még egy hónapig, október 15-ig igényelhetik a 12 ezer forint értékű tüzelőanyagot biztosító téli rezsicsökkentést a kiépített gáz- vagy távhő hálózattal rendelkező települések önkormányzataitól - közölte a Belügyminisztérium vasárnap az MTI-vel.

Élet a jégen – A szabályok betartása kifejezetten lényeges az extrém hidegben

2017.01.12

Aktuális

A régóta tartó nulla fok alatti hőmérsékletnek köszönhetően egyre több szabad vízfelület fagy be, melyekre egyre többen merészkednek, annak ellenére, hogy rendkívül veszélyesek is lehetnek. Tolna megyében a napokban történt kisebb-nagyobb balestek miatt idén különösen fontos, hogy tisztában legyünk a jégen való tartózkodás alapvető szabályaival.

Tamásiban is népszerű a Szabadfogas Mozgalom

2017.01.10

Tamásiban, a város két pontjában is sor került a Szabadfogas Mozgalom keretein belül a használaton kívüli télikabátok, takarók elhelyezésére.

Az idei télen Mihálygergén volt a leghidegebb

2016.03.03

Melegebb és esősebb volt a szokásosnál a téli időszak, különösen a február, amikor az átlaghőmérséklet 5 Celsius-fokkal haladta meg a sokéves átlagot. A legtöbb eső is februárban hullott, csaknem háromszor több, mint máskor. Volt nagyon hideg is, mínusz 18,5 fokot január 23-án mérték a Nógrád megyei Mihálygergén, és volt nagyon meleg is, 19,6 fokot február 22-én Verpeléten regisztrálták.