2024.03.19, Kedd
Országszerte többfelé megérkezett a hó
Illusztráció - Pixabay

Országszerte többfelé megérkezett a hó

MTI

2021.01.14. 10:51

Országszerte többfelé havazott, illetve még mindig havazik, de csütörtök reggelig jellemzően csak maximum pár centiméteres hóréteg  alakult ki.

Hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint - a 300 méternél magsabban fekvő települések közül - a Veszprém megyei Hárskúton 10 centiméteres hóréteg képződött. Az alacsonyabban lévő területek közül a Somogy megyei Kutason mérték a legnagyobb, 7 centiméteres hóvastagságot.

Néhány településen regisztráltak még 5-6 centiméteres hómennyiséget, de jellemzően ennél kevesebbet mértek. A budapesti mérőállomásokon is jellemzően hólepel vagy maximum 1 centiméteres hóréteg alakult ki.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök reggel a Facebook-oldalán azt írta: napközben szakadozni kezd a felhőzet, megerősödik, viharossá fokozódik a szél, és egyre inkább keleten várható hózápor, kisebb havazás. Csütörtökre a havazás miatt Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Somogy és Zala megyében az ónos eső veszélye miatt figyelmeztetnek.

Budapestre, Pest, Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére pedig az erős szél miatt adtak ki ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést.

AktuálistélTolna megyeBudapesthavazásOMSZBaranya megyeSomogy megye