2024.04.20, Szombat

Őszi fűtéskorszerűsítés - mik a lehetőségek idén, és mit tervezzünk jövőre?

tolnavar.hu

2018.09.20. 10:39

A hűvösödő nappalok mindannyiunkat emlékeztetnek, hogy bizony itt a nyakunkon a 2018/19-es fűtési szezon. Vannak, akik nyáron foglalkoztak ingatlanjuk fűtési korszerűsítésével, sokan azonban mostanáig halogatták a munkálatokat. Ha Ön is tervezett valamilyen felújítást, de nem tudja, idén belevághat-e még, akkor cikkünkből megtudhatja, hogy mi fér bele még az idei évbe, és mit tervezzen jövőre.

Hirdetés

Közeledik a hideg idő, és ez sokakat aggódással tölt el. Hogyan fogom kifűteni a lakást? Vajon mennyire lesz hideg idén? Ha Önben is ilyen gondolatok fogalmazódnak meg, akkor érdemes az épület energetikai korszerűsítésével foglalkozni. Ha ugyanis a nyílászárók résein elszökik a meleg, vagy elavult fűtőberendezést használ, akkor hónapról hónapra fizeti a magas fűtésszámlát, mégsincs meleg.

Nézzük hát, hogy mit is tehet azért, hogy otthona melegebb legyen!

  • nyílászárócsere
  • fűtéskorszerűsítés
  • külső szigetelés
  • megújuló energiák alkalmazása

Ha minden területtel foglalkozunk, akkor akár 60 százalékos megtakarítás is elérhető.

Szeretne még idén belefogni egy gyors felújításba? Akkor egyértelműen a nyílászáró cserével érdemes kezdeni, hiszen ezzel is jelentős javulást lehet elérni. Ráadásul nincs hozzá szükség engedélyekre, és egy-két nap alatt lezajlik a csere.

Rengeteg ingatlanban találkozhatunk elavult fűtési megoldásokkal, amik hatékonyságban is alulmúlják a modernebb készülékeket, és akár életveszélyesek is lehetnek. A kazáncsere sok helyen szükségszerű lenne, ez azonban több időt vesz igénybe, mint például a nyílászárócsere. Ha nagyobb hatásfokú készüléket szeretnénk beépíteni, mint a régi, vagy a fűtési rendszeren szeretnénk változtatni, akkor engedélyre lesz szükségünk a gázszolgáltatótól. Ehhez szükségünk lesz egy gázterv készítésére, majd a kivitelezés után szintén jóvá kell hagyatnunk velük a kész rendszert.

A fűtéskorszerűsítéshez hasonlóan a szigetelés is egy hosszabb folyamat, de inkább a mostanában az építőiparban tapasztalható munkaerőhiány miatt. Megújuló energiák tekintetében mindenképp célszerű egy hozzáértő segítségét kérni, és vele megtervezni a lehetséges beruházásokat.

Láthatjuk, hogy több mód is van a korszerűsítésekre, ezekből mindenkinek a saját ingatlanára kell a legcélszerűbb megoldást megtalálnia. Minél előbb vágunk bele annál hamarabb lesz lakásunk biztonságos, és otthonosan meleg.

Kirakattélfűtésfűtéskorszerűsítéskazán

Ajánljuk még