2020.01.20, Hétfő

NAV

Tolna megyében ellenőrzi az online pénztárgépek használatát a Nav

2019.02.18

Aktuális

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. február 18. és 22. között kiemelten ellenőrzik az online pénztárgépek használatát.

Még több adózónak készít szja-bevallási tervezetet az adóhatóság

2019.01.24

Gazdaság

Idén a NAV mindenkinek elkészíti szja-bevallási tervezetét, akiről kifizetői, munkáltatói adattal rendelkezik: legyen munkavállaló, őstermelő, áfa fizetésére kötelezett magánszemély vagy akár egyéni vállalkozó - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-t.

A lejárt diákigazolványosokat figyelmezteti a NAV

2018.12.05

Aktuális

Annak a diáknak, akinek a diákigazolványa október végén lejárt, és nem tanul tovább, illetve nem helyezkedett el, és orvosi ellátásra más jogcímen sem jogosult, be kell jelentkeznie a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, és december 16-tól egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie.

Felkészült a karácsonyi csomagforgalomra a Magyar Posta és a NAV

2018.10.19

Gazdaság

Felkészült a karácsonyi csomagforgalomra a Magyar Posta és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - hangzott el az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában pénteken.

Egyszerűbben kérhető részletfizetés az adóhatóságtól

2018.08.03

Gazdaság

Januártól már ötszázezer forint adótartozásig kérhető egyszerűbben a részletfizetés a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV), amihez egy kérelmet kell benyújtani - közölte a NAV az MTI-vel pénteken.

Dolgozó diákok - bejelentésekre és az adószabályok betartására figyelmeztet a NAV

2018.06.05

Aktuális

A nyári munkát vállaló diákok a közteherviselés szempontjából felnőttnek számítanak. Bejelentésükre, adózásukra – a diákszövetkezeten keresztül vállalt munka kivételével – ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalók esetében.

NAV: a mezőgazdasági őstermelőknek ki kell egészíteniük adóbevallás-tervezetüket

2018.04.24

Gazdaság

A NAV első alkalommal adóbevallási tervezetet készített a mezőgazdasági őstermelőknek is, ha a bevallások és adatszolgáltatások szerint 2017-ben bevételt, jövedelmet szereztek. A mezőgazdasági őstermelőknek (családi gazdálkodók, családi gazdaság tagjai) azonban ki kell egészíteniük az adóbevallási tervezetet az önálló tevékenységből, illetve az őstermelői tevékenységből keletkezett jövedelemmel és az ahhoz kapcsolódó fizetési kötelezettségekkel - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-nek kedden eljutatott közleményében.

NAV - Az internetes felületen a leggyorsabb az adóbevallások önellenőrzése

2018.03.27

Aktuális

Legkényelmesebben a netes kitöltővel módosítható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által elkészített szja-bevallási tervezet, és a tavalyi bevallás önellenőrzése is ezen a felületen a leggyorsabb - hívta fel a figyelmet az adóhatóság kedden.

Megemelt bérek: célzottan ellenőriz a NAV

2018.02.14

Aktuális

Idén a kötelező legkisebb minimálbér már 138 ezer forint, a középfokú végzettségűek számára a garantált bérminimum pedig 180 ezer 500 forint. Azt ellenőrzi az adóhatóság, hogy a munkavállalók megkapják-e a nekik járó összeget.

Gyermekruhák közé rejtett csempészdohányt fogtak Tolnai pénzügyőrök

2018.01.22

Aktuális

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Tolna megyei pénzügyőrei a 63-as közúton tartottak ellenőrzéseket. Flash, a kábítószer- és cigarettakereső kutya segítségével egy osztrák rendszámú mikrobuszban 220 doboz cigarettát találtak.

Idén már a munkáltatók helyett is a NAV számol

2018.01.15

Aktuális

2018-ban a személyijövedelemadó-bevallás tervezetét azoknak is automatikusan, külön kérés nélkül elkészíti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, akik korábban munkáltatójuktól kérték az adómegállapítást.

Mit kell tenni ahhoz, hogy már a januári fizetés is több legyen az adókedvezmények összegével

2018.01.10

Aktuális

Érdemes már januárban nyilatkozni az igénybe vehető adókedvezményekről.

Ideje Ügyfélkaput nyitni!

2017.12.15

Aktuális

Akinek még nincs, érdemes Ügyfélkaput nyitnia, mert a regisztráció csak pár percig tart, de annál több előnnyel jár. Ehhez személyazonosító igazolványra és aktív e-mail címre van szükség. Ügyfélkapun sok más mellett az adóügyek is egyszerűbben, kényelmesebben intézhetők.

700 milliárd forintot spórolhat az állam, ha nem az adózók készítik a bevallásokat

2017.12.11

Aktuális

Mintegy 700 milliárd forintot takaríthat meg az állam, ha a tervek szerint 2021-től szinte minden adóbevallást, a vállalkozásokét és a magánszemélyekét is a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) készíti el, és megszűnik a papíralapú bevallás - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adószabályozásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Óva int a NAV! - Black Friday az interneten

2017.11.24

Országos hírek

A NAV tapasztalatai szerint egyre többen rendelnek a Black Friday idején az internetről. Nem mindegy azonban, honnan érkezik az áru: Magyarországról, az Európai Unióból vagy távolabbról. Az Unión kívülről érkező áruk biztonságos rendeléséhez szolgál hasznos tanácsokkal a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapja.

Változtak ingatlan-bérbeadással kapcsolatos adószabályok

2019.02.15

Aktuális

Január 1-je óta az ingatlan-bérbeadásból származó jövedelem megállapításakor nem kell bevételként figyelembe venni az ingatlan használatával összefüggő, bérlőre áthárított díjat, jellemzően a közüzemi szolgáltatások díját - hívja fel a figyelmet az adóhatóság a honlapján.

Változtak az ingatlan, vagyoni értékű jog átruházásából származó jövedelemre vonatkozó szabályok

2019.01.20

Aktuális

Az év elejétől változtak az ingatlan, vagyoni értékű jog átruházásából származó jövedelemre vonatkozó szabályok - hívja fel a figyelmet az adóhatóság a honlapján.

Tolna megyében is tevékenykedő munkaerő-kölcsönző bűnszervezetet számolt fel a NAV

2018.10.30

Aktuális

A vagyonvédelemben munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó bűnszervezetet számoltak fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dél-dunántúli nyomozói, a szervezet több mint egymilliárd forint kárt okozott a költségvetésnek - közölte a NAV Dél-Dunántúli Bűnügyi Igazgatósága hétfőn az MTI-vel.

Vádat emelhetnek a Dombóvári Futball Club két volt vezetője ellen

2018.09.22

Aktuális

A Pécsi Stop úgy tudja, hogy két évnyi nyomozás után vádemelési javaslattal továbbították a NAV nyomozói az iratokat a dombóvári fociklub két volt vezetője ellen. Ha tényleg per lesz belőle, akkor az unikumszámba megy a mai TAO-s világban.

NAV: szombaton néhány órán át nem lesz elérhető az online számlarendszer

2018.06.29

Aktuális

Szombat délutántól megkezdődik az online számlarendszer éles indításának végső fázisa, emiatt a rendszer június 30-án 16.00 órától 24.00 óráig nem lesz elérhető sem a teszt-, sem az éles környezetben - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-vel.

Éjfélkor jár le az szja-bevallás jóváhagyási határideje

2018.05.22

Aktuális

Kedd éjfélig lehet átnézni, elfogadni, kiegészíteni a NAV által készített személyi jövedelemadó (szja) bevallási tervezetet, amit legegyszerűbben az ügyfélkapuval rendelkezők tehetnek meg a NAV honlapjáról elérhető felületen.

NAV: a személyi jövedelemadó 1+1 százalékáról idén is május 22-ig lehet rendelkezni

2018.04.04

Aktuális

A személyi jövedelemadó 1+1 százalékáról idén is május 22-ig lehet rendelkezni, szja-bevallási formától függetlenül. Az erről szóló nyilatkozat elektronikusan, papíron vagy személyesen is benyújtható a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) a bevallás részeként vagy önálló nyilatkozatként a "17EGYSZA" lapon - közölte a NAV szerdán az MTI-vel.

Az egyéni vállalkozóknak február 26-áig kell az szja-t bevallani

2018.02.15

Aktuális

Az egyéni vállalkozóknak a személyi jövedelemadó (szja) bevallásukat idén február 26-áig kell eljuttatniuk a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV), az 1+1 százalék felajánlásról május 22-éig dönthetnek.

Több szja-bevallási tervezetet készít idén az adóhatóság

2018.01.25

Aktuális

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a tavalyi mintegy 4 millióhoz képest idén egymillióval több szja-bevallási tervezetet készít - közölte az adóhatóság.

Júliustól indul az online számlázás

2018.01.17

Aktuális

Idén július elsejétől élesben indul a gazdaságfehérítés újabb eszköze, az online számlázás, a kormány több mint egy éves felkészülési időt biztosít az átállásra, amelyhez az adóhivatal minden segítséget megad - hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Több mint háromezer kezdő vállalkozás kap adózási tájékoztatót

2018.01.14

Aktuális

Több mint háromezer kezdő vállalkozásnak küld tájékoztatót legfontosabb adózási tudnivalókról a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a jövő héten induló mentorálási program keretében - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára.

Nemcsak az adózók jártak jól a NAV szemléletváltásával

2018.01.07

Aktuális

Tállai András adóügyekért felelős államtitkár kijelentette: bő 600 milliárd forinttal több adóbevétel érkezett be az államkasszába tavaly.

NAV ügyfélfogadás a Tamási Kormányablakban

2017.12.12

Aktuális

A Paksi járást követően 2017. december 7. napjától már a Tamási Kormányablakban is intézhetik adóügyeiket az állampolgárok. Az ügyfélszolgálat ünnepélyes átadásán Dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott és Fausztné Czirják Zsanett, a NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatója köszöntötte a megjelenteket.

Több mint harmincmillió forint büntetést szabtak ki Tolna megyében idén a vámosok

2017.12.05

Aktuális

A vámosok pálinkafőzdékben, borászatoknál, kis- és nagykereskedőknél is jártak az elmúlt hónapokban. De számítani lehet rájuk a közutakon is. Az idén összesen 2800 körüli ellenőrzést végeztek ebből 270 esetben történt jogsértés, amely büntetést vont maga után.

NGM: jövőre még egyszerűbb lesz az adózás

2017.10.24

Aktuális

Ha az Országgyűlés megszavazza, jövőre hatályba lépnek az ügyfélbarát adóeljárás alapjait lefektető törvények, és egyszerűbb, könnyebb és még inkább ügyfélbarát lesz az adózás - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel kedden.