2019.04.22, Hétfő

Katasztrófavédelem

Tolna megyei diákok jelentkezzetek! - ifjúsági versenyt hirdetett a katasztrófavédelem

2019.02.13

Aktuális

A Magyar Polgári Védelmi Szövetség idén „A tudás életet menthet!” jelmondattal hívja életre az országos katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt.

Katasztrófavédelmi bemutató Tolnán

2018.10.20

Aktuális

Hangos gyermekzsivaj és szirénaszó töltötte be ma délután a tolnai sportpályát.

Amit a viharjelzésről tudni kell

2018.04.06

Aktuális

A téli leállást követően április elsején éjfélkor újra üzembe helyezték a magyarországi tavak partjainál telepített viharjelzőrendszert. A katasztrófavédelem a Balaton, a Velencei-, a Fertő- és a Tisza-tavon működtet viharjelző állomásokat április elejétől október végéig. A viharjelzőrendszer évről évre százezrek nyaralását és szabadidejét teszi biztonságosabbá.

Hétfőtől háromnapos tűzvédelmi konzultációt tart a katasztrófavédelem

2017.09.17

Aktuális

Tűzvédelmi nyílt napot tart hétfőn, kedden és szerdán az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A konzultációk a megyei kirendeltségeken lesznek elérhetőek.

Országos íjászversenyt rendeztek a Szekszárdhoz közeli Sötétvölgyben

2017.09.15

Aktuális

Az idén már második alkalommal rendezte meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az Alisca Katasztrófavédelmi Országos Íjászversenyt a Szekszárdhoz közeli Sötétvölgyben, ahol a katasztrófavédelem mellett a rendőrségtől, a büntetés-végrehajtástól, a vízügytől és az országgyűlési őrségtől is érkeztek versenyzők.

Megkezdődött a szüret, és vele a mustgáz-veszély is

2017.09.04

Aktuális

Ennek a színtelen, szagtalan, a levegőnél nehezebb gáznak a veszélyeire hívta fel a figyelmet a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a napokban.

Szekszárdon mérték össze tudásukat a Tolna megyei tűzoltók

2017.07.21

Aktuális

A két helyszínen zajló rendezvényen a megyében található hivatásos, létesítményi és önkormányzati tűzoltó-parancsnokságok legjobb öt csapata mérte össze tudását, a végső céljuk pedig az országos döntőbe jutás volt.

Idén is a Paksi Strand ad otthont a Tűzkakas Strandfocibajnokságnak

2017.06.28

Kitekintő

2017-ben immár huszonkettedik alkalommal rendezi meg a Tűzkakas Országos Tűzoltó Strandfoci Bajnokságot a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Paksi Önkéntes Tűzoltó Sport és Hagyományőrző Egyesület.

Veterán tűzoltóautók találkoztak Németkéren

2017.06.13

Helyi hírek

2017. június 10-én rendezték meg a Tolna megyei Németkéren a veterán tűzoltóautók szépségversenyét.

Főigazgatói elismerésben részesült három Tolna megyei tűzoltó

2017.06.08

Aktuális

2017. május 19-én egy újraminősítő gyakorlat keretében a HUNOR Hivatásos Katasztrófavédelmi Mentőszervezet és a HUSZÁR Önkéntes Katasztrófavédelmi Mentőszervezet is sikeresen teljesítette az ENSZ INSARAG megújult irányelvek szerinti követelményeket a 36 órás terepgyakorlaton.

Tolna megyei intézmények sikere a katasztrófavédelmi alkotói pályázaton

2017.05.29

Aktuális

Idén közel hétszáz alkotás érkezett a Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottsághoz az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által meghirdetett alkotói pályázatra.

Már lehet nevezni a tűzoltóságok megyei versenyére

2017.05.10

Aktuális

Az idei évben Bátaszéken, 2017. június 3-án kerül megrendezésre az önkormányzati tűzoltóságok, önkéntes tűzoltó egyesületek felnőtt, ifjúsági és diák tűzoltó csapatainak versenye.

Két megyei tűzoltó is elismerésben részesült

2017.04.03

Aktuális

Az országos katasztrófavédelmi igazgató hősies helytállásért odaítélt elismerést és kerek születésnapi ajándéktárgyat adott át Tolna megye két tűzoltójának.

Nemzetközi tanfolyamon képviselte az országot a megye igazgatóhelyettese

2017.03.10

Aktuális

Egyhetes felkészítő tanfolyamot tartottak Franciaországban február 26-a és március 3-a között az INSARAG Titkárság és a Humanitárius Ügyek Koordinációs Irodája szervezésében. A nemzetközi mentőcsapatok városi kutatás-mentésének koordinációján Magyarországot dr. Hábermayer Tamás tűzoltó ezredes, Tolna megye igazgatóhelyettese képviselte.

Hangos hétfőnk lesz Pincehelyen!

2017.03.04

Helyi hírek

2017. március 6-án, hétfőn 11 órakor a veszélyes üzemek közelében hangos szirénapróbát tart az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Tolna megyében Pincehelyen hallhatjuk majd a szirénapróbát.

Ne égess! – gyerekeknek hirdetett rajzpályázatot a katasztrófavédelem

2018.12.01

Aktuális

A Katasztrófavédelem Központi Múzeuma immár tizenkettedik alkalommal hirdet rajz- és irodalmi pályázatot általános iskolás tanulók számára Ne égess! címmel. Az alkotásokat a múzeum január 25-ig várja.

Katasztrófavédelem: a fővárosban és hat megyében irtják a héten a szúnyogokat

2018.07.16

Aktuális

A főváros kilenc kerületében és hat megyében irtják a szúnyogokat a héten - tájékoztatta az országos gyérítési programért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője hétfőn az MTI-t.

A paksi Deák iskola és az ESZI jutott tovább a katasztrófavédelmi versenyen

2018.03.26

Aktuális

Szekszárdon, Dombóváron és Pakson is megtartották a katasztrófavédelmi ifjúsági verseny helyi fordulóját.

Még nem késő ellenőriztetni fűtőeszközét!

2017.09.16

Országos hírek

Már csak egy hónap és itt a fűtési szezon. A katasztrófavédelem közleményben tájékoztatja az állampolgárokat a megfelelő óvintézkedésekről.

Elismerésben részesült a Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület

2017.09.13

Aktuális

Tolna Megye Közbiztonságáért elismerésben részesült a Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület, melyet a Tolna Megyei Önkormányzat ünnepi közgyűlésén Fehérvári Tamás elnöktől vett át Csányi Imre, az egyesület elnöke.

Egyre több a szabadtéri tűzeset Tolnában

2017.08.03

Aktuális

A nagy szárazságban szinte nem telik el nap szabadtéri tűzeset nélkül.

Átadták a Tolna Megye Védelméért emlékérmet

2017.07.07

Aktuális

A Tolna Megyei Védelmi Bizottság határozatban döntött a Tolna Megye Védelméért emlékérem adományozásának rendjéről.

Horgászversenyen mérték össze tudásukat a Tolna megyei tűzoltók

2017.06.24

Aktuális

A dombóvári Tüskei-tó adott helyszínt a Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Dombóvári Hivatásos Tűzoltóparancsnokság által megszervezett valamint a Dombóvári Városi Horgász Egyesület és a TOP MIX halcsali üzem által támogatott versenynek.

Idén is lesz tűzoltó diáktábor Bölcskén

2017.06.09

Aktuális

A Paksi Önkéntes Tűzoltó Sport és Hagyományőrző Egyesület a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal közösen az idei évben is meghirdeti tűzoltó diáktáborát, melyre várja a jelentkezőket.

Jövő héten már Tamásiban is elindul a szúnyoggyérítés

2017.06.02

Aktuális

2017. június 1-én elindult az országos szúnyoggyérítési program. A második heti ütemterv szerint Tamásiban június 7-én kerül sor a szúnyoggyérítésre.

Dobogós helyen végzett a megye csapata az országos atlétikai bajnokságon

2017.05.23

Kitekintő

2017. május 19-20. között negyedik alkalommal gyűltek össze a katasztrófavédelem állományának legjobb sportolói a Balaton-felvidéken, hogy részt vegyenek az Országos Atlétikai Bajnokság és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Sportnapja rendezvényein.

Elismerésekben részesültek a megyei katasztrófavédelem munkatársai

2017.04.24

Aktuális

2017. április 21-én Tűzoltónap alkalmából koszorúzással egybekötött ünnepi állománygyűlés zajlott a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon, melyen ezúttal is többen vehettek át elismerést kiváló munkájukért, köztük a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság három munkatársa is.

Taroltak a megye diákjai a jubileumi pályázaton

2017.03.22

Aktuális

Tízedik alkalommal hirdette meg a Ne égess! elnevezésű, rajz- és irodalmi pályázatát az általános iskolás diákok számára a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma. A pályázat lehetőséget adott arra, hogy a diákok szabadon alkothassanak a múlt, a jelen vagy akár az általuk jövőben elképzelt, tűzzel kapcsolatos tárgyakról, eseményekről.

Ezerszám pusztultak el a naposcsibék

2017.03.05

Helyi hírek

Több ezer naposcsibe pusztult el szombat délelőtt a Baranya megyei Vásárosdombón, egy baromfineveldében keletkezett tűz miatt kialakult füstben.

Belügyminiszteri elismerésben részesült Bátaszék polgármestere

2017.03.01

Aktuális

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a hagyományoknak megfelelően idén is megemlékezett a polgári védelem világnapjáról.