2024.03.28, Csütörtök
Befejezte a munkát a katasztrófavédelem Dunaföldváron
Illusztráció: pixabay.com

Befejezte a munkát a katasztrófavédelem Dunaföldváron

MTI

2020.10.12. 13:43

Korábban egy 6 köbméteres tartályban tárolt 4500 liter hipóhoz eddig tisztázatlan okból 400 liter salétromsav keveredett.

Hirdetés

Befejezte a munkát a katasztrófavédelem a Pannonia Bio Zrt. dunaföldvári etanolüzemében, ahol péntek reggel ipari baleset történt.

A katasztrófavédelem közölte, hogy átfejtették a tartályból a veszélyes anyagot. Hozzátették, hogy

a klórgáz szivárgását sikerült megszüntetni, a katasztrófavédelmi mobil labor és a tűzoltóegységek befejezték munkájukat a helyszínen.

A hatóságok vizsgálják a baleset körülményeit - írták.

A cég korábban azt közölte, hogy egy 6 köbméteres tartályban tárolt 4500 liter hipóhoz eddig tisztázatlan okból 400 liter salétromsav keveredett, aminek következtében jelentős mennyiségű klórgáz szabadult fel, és többen rosszul lettek az üzem területén.

Az esemény az üzem 47 munkatársát érintette, akik közül 28 embert szállítottak kivizsgálásra kórházba, hármat közülük megfigyelésre bent tartanak

- közölte a társaság.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a balesetben tizenhárman súlyos, tizenöten könnyű mérgezést szenvedtek. A gázmérgezés tünetei között volt torokkaparás, könnyezés, köhögés és nehézlégzés. A sérülteket ellátásra, illetve megfigyelésre a dunaújvárosi, székesfehérvári, szekszárdi és kecskeméti kórházba szállították.

Helyi hírekDunaföldvár Pannonia Bio Zrt.Katasztrófavédelem