2024.03.29, Péntek
Tolna megyei családok is kapnak ajándékot a katasztrófavédelemtől
illusztráció - pixabay

Tolna megyei családok is kapnak ajándékot a katasztrófavédelemtől

mti

2020.12.10. 16:37

A százötven dobozba minden hivatásos tűzoltólaktanya nevében csomagoltak ajándékokat, köztük füst- vagy szén-monoxid-érzékelőt.

Hirdetés

Százötven család kap ajándékot a katasztrófavédelemtől, a csomagokban füst- vagy szén-monoxid-mérők is vannak - olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság MTI-hez eljuttatott közleményében.    

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által megtöltött cipősdobozokat az országos tűzoltósági főfelügyelő csütörtökön adta át a Magyar Vöröskereszt képviselőinek.   

Mint Bérczi László tűzoltó dandártábornokot, országos tűzoltósági főfelügyelőt, az OTB ügyvezető elnökét idézik, a százötven dobozba minden hivatásos tűzoltólaktanya nevében csomagoltak ajándékot. A dobozokba a füst- vagy szén-monoxid-érzékelő mellett található még édesség, tea, kakaó, cukorka, állatfigurás ceruza a gyerekeknek, zseblámpa, esőkabát, hasznos figyelemfelhívó mondattal ellátott hűtőmágnes és más apró ajándék. Egy-egy csomag értéke nagyjából tizenötezer forint.   

A dobozokból az ország valamennyi megyéjébe és a fővárosba is kerül.   

Mindezek mellett az országos tűzoltósági főfelügyelő átadta azt a kétezerötszáz csokoládét is a Magyar Vöröskereszt képviselőinek, amelyet a katasztrófavédelem minden évben eljuttat a MikulásGyárba. Minden darab egy-egy szenteste szolgálatban lévő tűzoltót szimbolizál. Az édességek csomagolásán különböző jótanácsok olvashatóak.

Helyi hírekKatasztrófavédelemtűzoltó