2024.04.26, Péntek
Több alkalommal is kérték a tolnai tűzoltók segítségét a hétvégén
Illusztráció, unslpash.com

Több alkalommal is kérték a tolnai tűzoltók segítségét a hétvégén

Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2022.12.29. 12:58

Kipattant szikra okozta tűzeset, kigyulladt kisteherautó és közlekedési balesetek adtak munkát megyénk tűzoltóinak karácsonykor - számolt be róla a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Hirdetés

Kigyulladt egy fát szállító kisteherautó péntek délután Mecseknádasdon, a 6-os számú főút 170. kilométerénél. A jármű teljes motortere égett, amelyet a bonyhádi hivatásos és mecseknádasdi önkéntes tűzoltók két vízsugár segítségével oltottak el. A jármű rakománya nem sérült.

Egy kályhából kipattanó szikra miatt keletkezett tűz péntek este egy Decs külterületén található, 100 négyzetméteres romos tanyában. Mintegy 30 négyzetméternyi területen berendezési tárgyak égtek, a lángok a tetőszerkezetet nem érték el. A tűzesethez a szekszárdi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két vízsugár és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat.

Árokba csúszott egy személyautó péntek délután Sióagárdon. A tűzoltó szakfelszereléssel megtámasztott jármű beszorult sofőrjét a szekszárdi hivatásos tűzoltók kézi erő segítségével szabadították ki.

Szentestén az 5113-as számú út 18. kilométerénél, Sárpilis és Decs között borult az árokba egy személyautó, amelynek sofőrjét a mentők kórházba szállították. A szekszárdi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet.

Két személygépkocsi ütközött szombat délelőtt Iregszemcsén, a 65-ös számú út 53. kilométerénél. A jármű utasai közül kettőt a mentők kórházba szállítottak. A műszaki mentéshez riasztott Tamási város önkormányzati tűzoltói áramtalanították a gépkocsit.

Helyi hírekTolna Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságtűzoltókKatasztrófavédelem