2024.07.14, Vasárnap

diák

Több mint háromszáz paksi diák vett részt az idei Szakmatúrán

2018.10.10

A program célja, hogy a Paksi járás területén tanuló, pályaválasztás előtt álló 7., 8., 11. és 12. osztályos diákok megismerjék a hiány- és egyéb népszerű szakmákat. Az idei programra 325 tanuló jelentkezett.

Több ezer gyereknek továbbra sincs diákigazolványa

2018.01.04

Az MSZP szerint több ezer gyereknek továbbra sincs diákigazolványa, mivel a diákigazolványok igénylését kezelő informatikai rendszer nem működik.

Hol tanulnak tovább a tamási diákok?

2017.07.24

A würtzös diákok által választott intézmények között továbbra is a legnépszerűbb a tamási Vályi Péter Szakképző Iskola, melyet a Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium követ a sorban.

Taroltak a megye diákjai a jubileumi pályázaton

2017.03.22

Aktuális

Tízedik alkalommal hirdette meg a Ne égess! elnevezésű, rajz- és irodalmi pályázatát az általános iskolás diákok számára a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma. A pályázat lehetőséget adott arra, hogy a diákok szabadon alkothassanak a múlt, a jelen vagy akár az általuk jövőben elképzelt, tűzzel kapcsolatos tárgyakról, eseményekről.

Német diákok képzését segíti a KPVK

2017.03.17

A 2006-ban kötött partneregyezmény keretében a KPVK a Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzattal tíz éve vállal részt a szekszárdi Wunderland Óvodába érkező németországi diákok szakmai gyakorlatának lebonyolításában.

Rendőrautóval az iskolába

2017.02.06

Helyi hírek

Egy dalmandi kisdiák lett a Dombóvári Rendőrkapitányság bűnmegelőzési rajzpályázatának első helyezettje. A pályázat fődíjaként rendőrautóval mehetett az iskolába.

Honvéd kadétképzésre várják a haza védelmére kész diákokat

2017.01.19

Aktuális

Honvéd kadétképzés indul szeptemberben a Szekszárdi Szakképzési Centrum Ady Endre Szakképző Iskolája és Kollégiumában. A Honvédelmi Minisztérium közlése szerint az új képzési forma bevezetése "a haza védelmére kész felnövő generáció kinevelését" szolgálja.

Kevesebben érettségiznek, de többen emelt szinten

2016.05.05

A tavalyinál kevesebb, 1575 diák számára kezdődött meg az érettségi május első hétfőjén Nógrád megyében.

Vakáció-bérletet kínál a MÁV a fiataloknak

2018.06.27

Aktuális

Korlátlan utazást biztosító Vakáció-bérleteket dobott piacra a MÁV-Start Zrt. Négy jegytípusból választhatnak a diákok annak megfelelően, hogy milyen hosszúra tervezik a nyaralást. A szeptember végéig érvényes, 90 napos bérlet július elsejéig vásárolható meg – közölte a MÁV Kommunikációs Igazgatósága.

Jók voltak a nagykónyi Agymanók

2017.10.10

Játszani belülről kell, nem pedig a külsőre, külsőségekre koncentrálva.

Iskolatörténelmet írt a dombóvári kisdiák

2017.04.24

A Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola negyedikes ének-zene tagozatos tanulója, Lakatos Lukács az idei tanévben három országos matematikaversenyen is bizonyította biztos tudását.

Hatalmas meglepetés érte a gyönki diákokat

2017.03.20

Helyi hírek

2017. március 13-án a Duna Televízió, valamint Schuster Lóránt, a P.Mobil együttes vezetője is ellátogatott a Harmónia - Rend-Band Gyermekkórus & Zenekar próbájára a gyerekek legnagyobb örömére.

Országos átlag felett teljesítettek a belvárosis felvételizők

2017.03.11

A tanulmányaikat gimnáziumban és szakközépiskolában folytató diákok szeptember eleje óta folyamatosan, célirányosan készültek az írásbeli és szóbeli felvételire.

Országos döntőben képviselhetik a megyét a Kincses Tolna Megye értékvetélkedő nyertesei

2017.01.20

A Tolna Megyei Önkormányzat az agrártárcától nyert forrásból szervezett általános és középiskolás diákok számára vetélkedőt, mely által a fiatalok jobban megismerhették a helyi értékeket, tolnaikumokat és hungarikumokat.

Interaktív meseórát tartottak a bonyhádi könyvtárban

2017.01.17

Vig Balázs író, hétfőn délelőtt a Solymár Imre Városi Könyvtárba látogatott, ahol bemutatta a Három bajusz gazdát keres című meseregényét a BÁI Vörösmarty Mihály Általános Iskola negyedik osztályos tanulóinak.