2024.07.25, Csütörtök

Több mint háromszáz paksi diák vett részt az idei Szakmatúrán

telepaks.net

2018.10.10. 20:00

A program célja, hogy a Paksi járás területén tanuló, pályaválasztás előtt álló 7., 8., 11. és 12. osztályos diákok megismerjék a hiány- és egyéb népszerű szakmákat. Az idei programra 325 tanuló jelentkezett.

Tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Szakmatúra elnevezésű programot a Tolna Megyei Kormányhivatal Paksi Járási Hivatalának Foglalkoztatási Osztálya a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködésben, a Pályaválasztási Kiállítás programsorozat részeként. A program célja, hogy a Paksi járás területén tanuló, pályaválasztás előtt álló 7., 8., 11. és 12. osztályos diákok megismerjék a hiány- és egyéb népszerű szakmákat.

Az idei programra 325 tanuló jelentkezett. A résztvevő munkáltatókat a korábbi évek tapasztalatai és a diákok visszajelzései alapján választották ki, és keresték meg a szervezők.

Bizonyos szakmáknál (cukrász, fodrász) korlátozták a jelentkezők számát, hogy ténylegesen az irántuk érdeklődő fiatalok tekinthessék meg a bemutatót. Idén is nagy volt az érdeklődés a rendőri munka iránt, amit meglepetésként a Magyar Honvédség Tolna Megyei Hadkiegészítési és Területvédelmi Parancsnokságának előadásával színesítettek.

A rendezvény több munkáltató figyelmét is felkeltette, és megkeresték a Tolna Megyei Kormányhivatal Paksi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályát, hogy jelezzék részvételi szándékukat, így a jövőre számos további munkakört megismerhetnek a gyerekek. 2019-ben például a Paksi Gyógyászati Központ is részt vesz a Szakmatúrában, ezzel a folyamatos létszámgonddal küzdő egészségügyet is be tudják vonni a programba, és még tovább tudják színesíteni a szakmapalettát.

A program partnerei: Gemenc Autóház Kft. (gépjárműszerelés), Borostyán Gyógyszertár (gyógyszerész, gyógyszertári asszisztens), Atomix Kft (felszogáló, szakács), Bichelmayer-Forst Kft. (asztalos), COOP 10. sz. ABC (bolti eladó), Dc Gépszer Kft (hegesztő), Paksi Bóbita Bölcsöde (csecsemőgondozó), Paksi Életfa Idősek Otthona (ápoló, szociális gondozó), Paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltség (tűzoltó), Stella Cukrászda (cukrász), Tailor-Tanoda Kft. (varrónő), Éva&Éva Szépségszalon (fodrász), kaptunk tájékoztatást a Szakmatúra programról dr. Csizmadia Erikától, a Tolna Megyei Kormányhivatal Paksi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának vezetőjétől.

AktuálisTolna megyePaksdiákpályaválasztásszakmatúra