2024.04.25, Csütörtök

Hol tanulnak tovább a tamási diákok?

infotamasi.hu, eloben.hu

2017.07.24. 09:45

A würtzös diákok által választott intézmények között továbbra is a legnépszerűbb a tamási Vályi Péter Szakképző Iskola, melyet a Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium követ a sorban.

Hirdetés

Hetven nyolcadik évfolyamos diák fejezi be általános iskolai tanulmányait a 2016/2017-es tanévben a tamási Würtz Ádám Általános Iskolában. Valamennyi nyolcadik osztályos tanuló sikeres középfokú felvételi vizsgát tett: gimnáziumba 20 fő, szakgimnáziumba (korábban szakközépiskola) 27 fő, szakközépiskolába (korábban szakiskola) 23 fő iratkozik be a következő tanévben – tudtuk meg Dobos Ritától, az intézmény munkatársától. A diákok 81 százaléka Tolna megye középiskoláiban folytatja tanulmányait.

Az intézmények között továbbra is a legnépszerűbb a tamási Vályi Péter Szakképző Iskola, ahol 16 fő és a Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium, ahol 11 fő tanul tovább. Tamási mellett Szekszárd (12 fő) és Dombóvár (4 fő) települések közoktatási intézményei vezetik a népszerűségi listát, a megyehatáron kívül pedig Siófokra (10 fő) és Pécsre kerülnek a legtöbben (9 fő).

A tanulók legnagyobb számban az angol, illetve német nyelvi előkészítő, az irodai informatikus, a pénzügyi ügyintéző, a férfi-fodrász, a szépségtanácsadó, a szakács és a mezőgazdasági gépész szakirányokat választották. A klasszikusnak számító hivatások mellett idén természetvédelmi munkatárs, szőlész-borász, honvéd kadét valamint képző- és iparművészeti programszervező szakirányra is jelentkezett egy-egy tanuló.

Többen voksoltak hiányszakma mellett, őket ösztöndíjprogram támogatja, amelynek havi mértéke minimum tízezer forint, az összeg a tanulmányi eredménytől függően sávosan emelkedik. Tolna megyében a kőműves, hegesztő, mezőgazdasági gépész, valamint a szociális gondozó és ápoló szakirányon tanulók élhetnek ezzel a lehetőséggel.

Két halmozottan hátrányos helyzetű diák tanulhat tovább az Arany János Kollégiumi Program keretében, amely pedagógiai és szociális programja segítségével lehetőséget nyújt számukra a sikeres középfokú tanulmányok elvégzéséhez.

 

Forrás: infotamasi.hu, eloben.hu

Helyi hírekoktatásdiákTamási2017gimnázium