2024.03.28, Csütörtök
Pakson rendezik az országos linedance fesztivált
telepaks.net - Fotó: Csámpai Country Road Club

Pakson rendezik az országos linedance fesztivált

telepaks.net

2019.02.12. 21:00

Paks lesz a helyszíne, és a Csámpai Country Road Club a házigazdája az első vidéken rendezett Országos Country és Linedance Fesztiválnak (OLCF), amely egyébként a tizenegyedik lesz a sorban. A rendezés jogát részben a szerencsének köszönhetően nyerték el: a vállalkozó klubok között sorsolással dőlt el a tavalyi OLCF-en, hogy ki lehet a házigazda.

Hirdetés

– Nagy megtiszteltetés és egyben hatalmas feladat is, hiszen több száz táncost várunk az ország különböző pontjairól – mondta Dobai-Győrffy Orsolya, a tánccsoport vezetője. Hónapok óta tartanak az előkészületek annak érdekében, hogy mind a táncosok, mind az érdeklődő közönség remekül érezze magát.

A fesztivál a hazánkban is egyre népszerűbb linedance, azaz vonaltánc szerelmeseinek a seregszemléje. Az együttesek táncbemutatói között koncertek lesznek, illetve táncverseny. A fesztiválra, amelyet 2019. február 23-án rendeznek az Energetikai Szakgimnázium és Kollégium sportcsarnokában, érkeznek tánccsoportok többek között Budapestről, Nyíregyházáról, Györkönyből, Előszállásról és Veszprémből. Bemutatkozik az egyetlen magyar kerekesszékes tánccsoport is, illetve a szervező Csámpai Country Road Club.

A próbáit a csámpai közösségi házban tartó együttes egyébként azon kevés csoportok egyike, amelyek egyetlen fesztivált sem hagytak ki az elmúlt évtizedben. – Szeretnénk, ha a paksiak is ízelítőt kapnának ebből a műfajból, ezért ők kedvezményesen válthatnak majd belépőjegyet – mondta el Dobai-Győrffy Orsolya, aki azt is elárulta, hogy a fesztivál idejére vadnyugati hangulat költözik az ESZI sportcsarnokába, hiszen a linedance műfaj összeforrt ezzel, illetve a country muzsikával.

Az OLCF-en a kalocsai Country Road zenekar, a nyíregyházi Long Dusty Road Zenekar és a fővárosból érkező Don Attila Band zenéjére, valamint a jelentkező együttesek javaslatai alapján született TOP-listás zenére lehet majd táncolni.

 

 

KultúraTolna megyePakstáncfesztivállinedance