2024.03.29, Péntek

Vidéki fellépéssel hangol az új évre a Zsikó zenekar

mti

2017.01.05. 14:22

Zsikó Zoltán népdalénekes és zenekara vidéken a szülőfalujához, Alsónyékhez közeli Bátaszéken köszönti az új évet. Az együttes Pál István Szalonnával és az Ürmös család tagjaival ad koncertet január 27-én.

Hirdetés

A tavaly hagyományteremtő szándékkal indított újévi koncertet a Tolna megyei város általános iskolájában rendezik meg. "Célunk az volt, hogy felhívjuk a figyelmet arra: a fővárostól távol is értékes kulturális események zajlanak" - mondta a fiatal előadóművész az MTI-nek.

Zsikó Zoltán hozzátette: kiforrott műsorral készülnek a koncertre, amelyen a Kárpát-medence minden népzenei dialektusából hangzanak el darabok, így többek között hortobágyi, kalotaszegi, mezőségi, rábaközi, felvidéki és sárközi népzenét hallhat majd a közönség.

A koncert a családról, a közösségről is szól majd: fellép Zoltán testvére, Zsikó Zsuzsanna népdalénekes, és a színpadon lesz az Ürmös család három tagja. Zenélni fog az együttesben cimbalmon játszó ifjabb Ürmös Sándor szintén cimbalmos édesapja, Ürmös Sándor, valamint a tehetséges nagybőgős, ifjabb Ürmös Ferenc is.

A 2014-es Felszállott a páva tehetségkutató versenyen a három legjobb vonós banda közé választott Zsikó zenekar az egyik legtöbbet fellépő hazai népzenei együttes, tavaly több tucat koncertjük volt, köztük számos külföldi fesztiválon játszottak.

Zsikó Zoltán beszámolt arról, hogy a zenekar idei koncertprogramja is sűrű lesz, Kőszegen, Szombathelyen, Hatvanban és Pécsen biztosan fellépnek, és várhatóan egy éven belül elkészül második lemezük is.

KultúraTolna megyekoncertZsikó Zoltánzenekar