2024.04.29, Hétfő
Holnap városáért díjat kapott Paks
Kép: cityhungary.eu

Holnap városáért díjat kapott Paks

paks.hu

2023.12.08. 13:57

Holnap városáért díjat nyert Paks a City Hungary Program részeként. Az elismerést december 4-én Budapesten vette át Szabó Péter, Paks polgármestere, aki azt mondta, hogy a díj értékes szakmai visszajelzés az elmúlt évek munkáiról - derült ki a paks.hu tájékoztatásából.

Hirdetés

– Ismét egy olyan elismerő díjat vehettünk át, amely nagyszerű szakmai visszajelzés az elmúlt hat-hét évben elvégzett munkáról, arról, hogy jó úton haladunk. Több kategóriában lehetett pályázni, mi a legkomplexebb, a fenntartható városért kategóriában mérettetünk meg, és nyertük el a Holnap városáért díjat. Ezt a védjegymárkát két éven át használhatjuk – jelentette be sajtótájékoztatón Szabó Péter.

Paks polgármestere azt is elmondta, hogy a fenntartható városmodell kialakítását vizsgálja a bíráló bizottság ebben a kategóriában, azt, hogy a városvezetés hogyan integrálja a különböző típusú erőforrásokat – természeti tőke, társadalmi erőforrások, emberi és szellemi tőke, műszaki erőforrás, infrastruktúra, kulturális és sport értékek – a jobb, magasabb életminőségű jövőért.

– Az, hogy Pakson működik az atomerőmű egy igazodási pontot ad ahhoz, hogy a városnak is zöldnek, okosnak és fenntarthatónak kell lennie. Ezért valósultak meg innovatív és környezetbarát beruházások, mint például az elektromos közösségi közlekedés kialakítása, a kerékpárutak kiépítése, a faültetések, az újabb zöldövezetek kialakítása az intézményekben, melyek fűtésére megújuló energiát is használunk, okosmérőket szereltünk fel, robotfűnyírókat használunk, intelligens játszótereket adunk át, valamint felújítottuk a Duna-part egy részét, és folytatjuk ezt a munkát is – említett néhány, a szakmai zsűri által is kiemelt, fenntarthatóságot növelő fejlesztést Szabó Péter.

A Holnap városéért díjra a City Hungary Program részeként 2013-ban lehetett először pályázni. 2023-ban, a COVID után ismét meghirdették a megmérettetést.

A Holnap városáért díj védjegy használatára önkéntes a pályázat. A 2023-as nyertes pályázók a díjakat december 4-én, Budapesten, a Benczúr Rendezvényközpontban vehették át. A díj fővédnöke 2013 óta dr. Réthelyi Miklós, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságának elnöke.

Helyi hírekPaksHolnap városáért Díj