2024.04.25, Csütörtök
Ezen a területen nagy előrelépést hozott Covid okozta kényszer Tolnában
illusztráció - pixabay

Ezen a területen nagy előrelépést hozott Covid okozta kényszer Tolnában

mti

2022.04.07. 15:29

A távmeghallgatással az eljárási szabályok betartása mellett az ügyfelek könnyebben érhetik el a bíróságot, kisebb költséggel jár, és büntető ügyekben az eljárás biztonságosabb.

Hirdetés

Indokoltnak nevezte a távmeghallgatási rendszer fenntartását a koronavírus-járvány után is az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke csütörtökön Szekszárdon, a Szekszárdi Törvényszék összbírói értekezlete előtt tartott sajtótájékoztatón.    

Senyei György elmondta: az elmúlt időszakban a távmeghallgatások száma országszerte jelentősen nőtt, és felértékelődött a szerepük.   

A Szekszárdi Törvényszéken 2021-ben több mint kétszer annyi, 402 távmeghallgatás történt, mint 2020-ban - tette hozzá.   

Azt mondta, a távmeghallgatással az eljárási szabályok betartása mellett az ügyfelek könnyebben érhetik el a bíróságot, kisebb költséggel jár, és - büntető ügyekben - az eljárás biztonságosabb.    

Ismertetése szerint 2021 első fél évében országosan 30 távmeghallgatási mobil végpontot szereztek be a bíróságok számára, új végpontot építettek ki a Szekszárdi Törvényszéken, ezzel Tolna megyében a távmeghallgatásra alkalmas tárgyalótermek száma nyolcra emelkedett.

Helyi hírekSzekszárdbíróság