2023.12.08, Péntek

bíróság

Márciustól a bírósághoz lehet fordulni a gyermekkel való kapcsolattartásra vonatkozó előírások megsértése esetén

2020.02.14

Aktuális

A gyámhatóság helyett a bíróság előtt lehet kezdeményezni 2020. március 1-től a gyermekkel való kapcsolattartásra vonatkozó határozatok végrehajtását, miután az Országgyűlés 2019. december 17-én elfogadta az erről szóló 2019. évi CXXVII. törvényt.

Handó Tünde: a magyar bírósági szervezet jól teljesít

2018.04.06

Aktuális

A magyar bírósági szervezet európai összehasonlításban is jól teljesít, országszerte csak néhány tucat esetben fordul elő, hogy sokáig tartanak a perek.

Acélosodik a bírói kontroll a közigazgatás felett

2017.02.23

A közigazgatási perrendtartási törvény alkalmazásával rendkívüli módon megerősödik a bírói kontroll a közigazgatás felett - jelentette ki Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke. Emellett példaként említette, hogy a pécsi bíróság illetékességi területéhez fog tartozni Baranya mellett, Somogy, Tolna és Fejér megye is.

Elismerés a Balassagyarmati Törvényszék dolgozóinak

2016.03.03

Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke csütörtökön Balassagyarmaton azt mondta, bár az országos felmérések szerint viszonylag kevesen kezdik jogi munkájukat a bíróságokon, az egyetemisták és általában a jogászok között a legnagyobb presztízse ennek a pályának van. Nehéz elismerés nélkül nézni, milyen erőfeszítéseket tesznek a Balassagyarmati Törvényszék dolgozói. A bírói karon belül és az ügyfélkapcsolatokat illetően is olyan együttműködés, odafigyelés mutatkozik meg, ami párját ritkítja az országban.