2024.03.28, Csütörtök
Átadták az új támfalszakaszt a Bástya utcában Pakson
Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Átadták az új támfalszakaszt a Bástya utcában Pakson

telepaks.hu

2022.04.16. 13:37

Megépült az új támfal a Bástya utcában, ahol a csapadékvíz-elvezetés is megoldódott egy fejlesztésnek köszönhetően. A beruházás közel 6 millió forintból valósult meg döntően választókerületi céltartalékból.

Hirdetés

2021 novemberében kezdődtek el az építőipari munkálatok a Bástya utcában a lakók által évekkel korábban megépített támfal bontásával . – A régi építmény nem felelt meg a műszaki előírásoknak, a bontásnál derült ki, hogy néhány centiméter aszfaltburkolat húzódott csak alatta. Valószínűleg ezért dőlt már kifele a fal – tájékoztatott Siklósi Zoltán, a kivitelező ZO-BAU Építőipari Kft. ügyvezetője. Hozzátette, a munkálatok kissé elhúzódtak az építőanyaghiány miatt, de márciusra sikerült leaszfaltozni a területet, és az utolsó simításokat is elvégezni. – A csapadékvíz-elvezetést is megoldottuk, a támfal tetejére pedig növényeket ültettünk és kaviccsal fedtük le – tudtuk meg Siklósi Zoltántól.

Pálmai Klára arról tájékoztatott, hogy a fejlesztés közel 6 millió forintból valósult meg döntően választókerületi céltartalékból. Az egyes számú választókerület önkormányzati képviselője azt is elmondta, hogy az omladozó támfal miatt veszélyessé vált a közlekedés az amúgy is szűk, egyirányú utcában, az igen rossz állapotú régi építmény miatt ráadásul a kerítések és a házak megsüllyedésétől is tartani lehetett. – Az utcában élők régi vágya vált ezzel a beruházással valóra. Az új támfallal megóvjuk az utat, a házakat és a partfalat is. Ráadásul mintegy 60 centiméterrel szélesebbé is vált az út a korábbinál – emelte ki Pálmai Klára. Az egyes számú választókerületben folytatódnak a fejlesztések, a záportározó bekamerázása van jelenleg folyamatban.

Helyi hírekPaksútépítés