2024.03.29, Péntek
Új hulladékgyűjtő járműveket mutattak be Pakson
Illusztráció, pixabay.com

Új hulladékgyűjtő járműveket mutattak be Pakson

telepaks.net

2021.10.29. 09:00

Tíz járműből álló flotta bővült a három új hulladékgyűjtő gépjárművel, amelyeket várhatóan még novemberben munkába állítanak.

Hirdetés

Hamarosan három vadonatúj hulladékgyűjtő gépjárművet állítanak munkába, amelyekkel Pakson és környező hat településen dolgozik majd a szolgáltató. A gázüzemű járműveket és az üzemeltetésükhöz kiépített töltőinfrastruktúrát kedden (10.26.) mutatták be a Vertikál Np. Zrt. telephelyén - számol be róla a telepaks.net

Szabó Péter polgármester azt mondta, hogy ennek a három új hulladékgyűjtő járműnek a beszerzése újabb lépés a környezet- és klímavédelem érdekében.

Tájékoztatása szerint az új, gázüzemű hulladékszállító gépjárművek széndioxid kibocsátása 25-30 százalékkal kisebb, mint a dízel vagy benzinüzemű járműveké, illetve egyéb üvegházhatásúgáz-kibocsátásuk is sokkal alacsonyabb, valamint elektromos a hulladékgyűjtő edényzetek ürítését végző egység.

Az új járművek üzemeltetéséhez szükséges töltőinfrastruktúra is elkészült. A projektet az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatta.

Ferencz Péter, a Paksi Hulladékgazdálkodási Np. Kft. cégvezetője azt mondta a sajtótájékoztatón, hogy a Vertikál cégcsoport évek óta hangsúlyt fektet a környezet- és klímavédelemre a hulladékszállításban és hulladékkezelésben egyaránt. Arról is beszélt, hogy elektromos hulladékgyűjtő autók beszerzését is tervezik pályázati úton. Tíz járműből álló flotta bővült a három új hulladékgyűjtő gépjárművel, amelyeket várhatóan még novemberben munkába állítanak.

Helyi hírekPakshulladékgyűjtéshulladékszállítás