2024.03.29, Péntek
Támfallal lett biztonságosabb a dunakömlődi Paksi Napsugár Óvoda
Borítókép: napsugarovi.paks.hu

Támfallal lett biztonságosabb a dunakömlődi Paksi Napsugár Óvoda

telepaks.net

2021.10.20. 12:15

A beruházás révén bővült a Paksi Napsugár Óvoda dunakömlődi tagóvoda udvarának területe, így megnyílt a lehetőség az udvar fejlesztésére, valamint a tagóvoda bővítésére.

Hirdetés

Az udvar hátsó részén volt egy körülbelül húsz méteres sáv, amit omlásveszély miatt nem használhattak, illetve a lösz magaspartról nagy esőzésekkor sár és omladék jött le az udvarra. A támfal megépítésével a Paksi Napsugár Óvoda dunakömlődi tagóvodája visszakapta az eddig kerítéssel elzárt területet – mondta Szabó Péter polgármester helyszíni bejáráson. Hozzátette, hogy a kerítés addig még marad, amíg a frissen vetett fű megerősödik. -  számol be róla a paks.hu.

Spiesz József, a nyolcas választókörzet képviselője, a dunakömlődi településrészi önkormányzat elnöke azt mondta, hogy az óvodások szülei nagyon örülnek annak, hogy a beruházás révén bővült a tagóvoda udvarának területe.

Hozzátette, kialakítanak még egy övárkot, ami a legnagyobb esőzések idején is megakadályozza a csapadékvíz lezúdulását a dombról.

A plébánia épületénél is hasonló munkálatok kezdődnek

Arról is tájékoztatott, hogy a plébánia épületénél hasonló probléma adódott, támfalszakadás történt. A plébániaudvar közösségi tér, például nyári tábor és az adventi udvar programsorozat helyszíne.

"Az egyéni képviselői keretemet ennek a problémának az orvoslására fordítom, az építés várhatóan még idén megtörténik."

Molnár Adrienn, a dunakömlődi tagóvoda vezetője elmondta, minden kérésüket figyelembe vette a munkálatok során a kivitelező, így nem volt probléma a gyerekek óvodába járásával, sőt a műszaki átadás alkalmával a cég udvari játékokkal lepte meg az ovisokat. "Az udvarunk bővült, és már nem okozhat gondot a csapadék. A terep alkalmas lesz télen szánkózásra, amit már várunk, tavasszal pedig szeretnénk festéssel díszíteni a támfalat"

– jegyezte meg.

Kiemelte, a beruházás révén megnyílt a lehetőség az udvar fejlesztésére, valamint a tagóvoda bővítésére.

Szabó Péter polgármester és Fülöp István, az Alisca Bau Építőipari Zrt. vezérigazgatója július közepén írták alá a kivitelezési szerződést. A cégnek hatvan napja volt a durván negyven méter hosszú, kettő és három és fél méter között változó magasságú, zsalukő támfal megépítésére, amivel határidő előtt elkészültek. A beruházás értéke közel bruttó 35 millió forint volt, amiből 13 millió forintot pályázati úton biztosított a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány.

 

 

Helyi hírekPaksóvodatámfalcsapadékvíz elvezetés