2024.03.28, Csütörtök

Vádemelési javaslat a dunaföldvári gyilkosság ügyében

MTI

2016.10.28. 12:08

Vádemelési javaslattal zárták le a 2013-ban meggyilkolt dunaföldvári vállalkozó ügyében folytatott nyomozást - közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Hirdetés

A tájékoztatás szerint a dunaújvárosi G. A. 2013. május 1-én a hajnali órákban bántalmazta dunaföldvári otthonában a 42 éves vállalkozót, aki ennek következtében életét vesztette. Az elkövető két társa, Sz. J. valamint G. R. segítségével az áldozat holttestét Dunaújvárosba vitte, és egy lakóház pincéjében elrejtette.
    

A férfi eltűnése miatt a rendőrség közigazgatási eljárást indított. A rendőrök a holttestet 2016. február 14-én megtalálták a dunaújvárosi ház pincéjében.
    

A rendőrség az ügy iratait október 26-án adta át a Tolna Megyei Főügyészségnek. A rendőrség G. A.-val szemben emberölés, kifosztás, magánlaksértés, Sz. J.-vel szemben bűnpártolás és orgazdaság, G. R. ellen pedig bűnpártolás miatt javasol vádat emelni. Mindhárman előzetes letartóztatásban vannak.
    

A gyilkossági ügyben bűnpártolással gyanúsított Gál Roland a Fidesz dunaújvárosi önkormányzati képviselője volt, 2016 márciusában lemondott megbízatásáról, a Fidesz felfüggesztette párttagságát, a párt helyi szervezete pedig kezdeményezte kizárását az önkormányzati frakcióból.

Helyi hírekDunaújvárosgál rolanddunaföldvárgyilkosság