2024.06.21, Péntek

Felfüggesztették az emberöléssel vádolt képviselő párttagságát

2016.02.12. 14:15

A dunaújvárosi önkormányzat egyik fideszes képviselője, Gál Roland is gyanúsított abban az emberölési ügyben, mely után a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság nyomoz. A Fidesz frakcióvezetője péntek délben közölte, hogy felfüggesztették a képviselő párttagságát.

A helyi Castellum.do nevű online újság írt arról csütörtök este, hogy gyilkossági ügy gyanúsítottja lett Dunaújváros egyik önkormányzati képviselője.

A rendőrség csütörtök este annyit közölt, hogy a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság egy dunaföldvári férfi több mint két évvel ezelőtti eltűnése ügyében emberölés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt 2016. január 5-én nyomozást rendelt el. Az üggyel összefüggésben két dunaújvárosi gyanúsítottat az illetékes bíróság előzetes letartóztatásba helyezett, mindkettő ellen emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás. 

A Castellum tudni véli, hogy egy "Dunaújvároshoz ezer szállal kötődő", több mint két éve eltűnt vállalkozó, Molnár Antal az áldozat.

Mint kiderült, az egyik gyanúsított Gál Roland, helyi képviselő. Gál Roland egyébként 2010 és 2014 között a Közbiztonsági Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának az elnöke volt és a helyi Fidelitas vezetője.

Kósa Lajos, a kormánypárt frakcióvezetője mai, lillafüredi sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy Gál Roland tagságát felfüggesztették, és ha a bíróság elítéli őt, ezt véglegesítik, tehát "semmi közünk (...) ettől a pillanattól hozzá". Az ilyen esetekben ez a mechanizmus a Fideszben- tette hozzá.

 

Galéria

Helyi hírekképviselőgál rolandemberölésgyanúsítottfelfüggesztették