2024.05.26, Vasárnap

Otthonában verték agyon a dunaföldvári férfit

2016.02.17. 13:55

Eltűnésének napján, otthonában ölték meg azt a dunaföldvári vállalkozót, akinek a holttestét vasárnap találták meg egy dunaújvárosi ház pincéjében - közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese kedden Szekszárdon.

Molnár Gábor elmondta: a 41 éves áldozatot 2013. május 1-jén dunaföldvári otthonában bántalmazták, a férfi belehalt sérüléseibe. Az emberöléssel három embert gyanúsítanak, mindhárman előzetes letartóztatásban vannak - tette hozzá.

Mint az már tudjuk, az egyik gyanúsított Gál Roland, fideszes dunújvárosi képviselő.

A rendőrök február 14-én, vasárnap Dunaújvárosban, egy Petőfi utcai ház területén kutattak a holttest után, amelyet a ház pincéjében tetemkereső kutya észlelt. Az áldozat két-három köbméternyi építési törmelék és beton alatt volt, amelyre később egy épületet is emeltek. Molnár Gábor azt mondta, az eddigi információk szerint a férfi holttestét még a gyilkosság napján Dunaújvárosba vitték és elrejtették. 

A bántalmazás körülményeiről szólva közölte: nincs információja arról, hogy fegyvert vagy más eszközt használtak volna a gyanúsítottak. Elmondta azt is, vannak adatok arról, hogy előre kitervelten követték el a bűncselekményt, ezt azonban még vizsgálják. 

Gál Roland 2006 óta dunaújvárosi fideszes önkormányzati képviselő, a városi közgyűlés közbiztonsági bizottságának is vezetője volt. Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője múlt pénteken közölte: felfüggesztették a képviselő párttagságát.

mti

Galéria

Helyi hírekDunaújvárosgál rolanddunaföldvárgyilkosság