2024.03.19, Kedd
Negyven program, nyitott pincék a szekszárdi Pünkösdi Vad- és Halünnepen
fotók: Babits Mihály Kulturális Központ facebook

Negyven program, nyitott pincék a szekszárdi Pünkösdi Vad- és Halünnepen

mti

2018.05.11. 10:10

Az ünnep spirituális eleme lesz pünkösd hétfőn a Luther téren tartandó ökumenikus istentisztelet, de a programsorozat alapvetően a kikapcsolódásról, szórakozásról szól majd.

Hirdetés

Negyven program, koncertek, hagyományőrző rendezvények, gyerekműsorok, gasztrosátor, borudvar és nyitott pincék várják a harmadik alkalommal megrendezendő Pünkösdi Vad- és Halünnep közönségét a jövő hét végén Szekszárdon.

A május 18-án, pénteken kezdődő, négynapos sorozatot ismertető szerdai sajtótájékoztatón Ács Rezső, a város polgármestere elmondta: a koncertek, színpadi előadások mellett nyolcvanegy kézműves állítja ki terméket, a főleg szabadtéren zajló rendezvények ingyenesek lesznek és sok program várja a kisgyermekes családokat.

 

Zsikó Zoltán, a Babits Mihály Kulturális Központ ügyvezető igazgatója többek között felhívta a figyelmet arra, hogy az eseményen fellép Révész Sándor és Závodi János ex-Piramis énekes és szólógitáros, koncertet ad Rúzsa Magdi, a Punnany Massif, a Hot Jazz Band és Rákász Gergely.
A hagyományőrző programok sorában mások mellett a Bartina néptáncegyüttes, az Ifjú Szív Német Nemzetiségi Együttes, a Fölszállott a páva című vetélkedő Tolna, Somogy, Baranya megyei és vajdasági tehetségei adnak műsort, utóbbiak Pál István Szalonna és zenekarának közreműködésével. Mivel 2018 a családok éve, a kulturális központban megrendezik a Ringató - ezer család énekel című interaktív gyerekkoncertet - tette hozzá.

Keszthelyi Szabolcs, a Vendéglátók Kerekasztala Szekszárdért Egyesület elnöke közölte: a három étterem 6-7 ezer adag étellel készül a vad- és halünnepre, a gasztrosátor kínálatában például gemenci szarvasragu, vaddisznóból készült, valamint harcsa-, ponty- és keszegételek szerepelnek.

A Béla király téri borudvarban hat borászat, két pálinkaház kínálja borait és párlatait, az ünnep kísérő rendezvényén, a nyitott pincék keretében húsz szekszárdi pincészet várja a vendégeket.

 

 

KitekintőSzekszárdBabits Mihály Kulturális KözpontPünkösdi Vad- és Halünnep