2023.05.28, Vasárnap
A katasztrófavédelem szakembereinek adják ki magukat a csalók

A katasztrófavédelem szakembereinek adják ki magukat a csalók

tolna.katasztrofavedelem.hu

2016.08.27. 09:44

Ne dőljenek be! Két férfi a katasztrófavédelem munkatársának adta ki magát és szén-monoxid-érzékelőket ellenőrzött és árult Szekszárdon.

Hirdetés

Lakossági bejelentés alapján szerzett tudomást a csalókról a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Sem az igazgatóság, sem a helyi szerveinek ügyintézői nem foglalkoznak tűzvédelmi eszközök, berendezések, gázcsatlakozók értékesítésével, beszerelésével, és készpénzt sem kérnek vagy fogadnak el. A katasztrófavédelem nem áll szerződésben egyetlen olyan szolgáltatóval sem, amelyik a fenti szolgáltatásokat végzi, végezteti.

 

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a figyelmet arra, hogy:

  • A katasztrófavédelem munkatársai egyenruhában, szolgálati igazolvánnyal, szolgálati jelvénnyel felszerelve, megfelelő dokumentumok birtokában járnak ellenőrizni. Az ellenőrzöttek minden esetben kérjék el az ellenőrzést végzők szolgálati igazolványát és jelvényszámát!
  • A katasztrófavédelem munkatársai soha nem kínálnak eladásra tűzvédelmi eszközöket, berendezéseket.
  • A katasztrófavédelem hatósági ellenőrzései alkalmával soha nem készpénzben kell kifizetni a bírságot. A bírságokat hatósági határozat állapítja meg, amelyek pecséttel, iktatószámmal vannak ellátva.
  • Lehetősége van a katasztrófavédelem munkatársainak helyszíni bírságot is kiszabni, ilyenkor csekket adnak, amelyen a számlatulajdonos a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, amelynek a számlaszáma: 10023002-00283494-20000002.
  • A csalók esetenként a katasztrófavédelem szóvivőire hivatkozva tévesztik meg az embereket, holott a katasztrófavédelem szóvivői nem szerveznek hatósági ellenőrzéseket.
  • Az ellenőrzésekről a helyszínen jegyzőkönyv készül, amelynek egy példányát az ügyfélnek át kell adni. Minden esetben ragaszkodjanak az aláírt, lepecsételt jegyzőkönyvhöz az ellenőrzéseken!
  • Az esetleg hiányzó iratok pótlása – a megszabott határidőn belül – nem kerül pénzbe.
  • A hatósági ellenőrzéseket nem alvállalkozók, megbízott cégek végzik, hanem mindig a katasztrófavédelem képviselői.
  • Ha bármilyen visszaélést tapasztal, kérjük, értesítse a rendőrséget!
Helyi hírekKatasztrófavédelembűnügycsalás