2024.05.01, Szerda

Eszközöket vásároltak a jótékonysági futás bevételéből a bonyhádi mentősök

bonyhad.hu

2016.07.14. 11:08

Összecsukható hordágyat, végtagrögzítőket, lélegeztető ballont, vérnyomásmérőt és egyéb eszközöket "futottak össze".

Hirdetés

Nagyon jó eredménnyel zárult a májusban megrendezett „II. Jótékonysági Futás a Bonyhádi Mentőállomásért” kezdeményezés. A nevezési díjakból és felajánlásokból számos eszközt és műszert vásárolhatott a Bonyhádi Mentőállomás.

 

A közel 300 futó nevezési díjából és helyszíni felajánlásaiból 492.500 forint gyűlt össze a helyszínen. Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere a rendelkezésére álló keretből 200.000 forintot ajánlott fel, míg Hidas Község Önkormányzata 150.000 forintot utalt a mentőállomásnak. A számlára érkező további összegekkel együtt közel 900.000 forint volt a hozománya a futónapnak.

 

A mentőállomás két mentőautója alapfelszereltséggel rendelkezett, de további eszközöket, műszereket szerettek volna beszerezni a magasabb szintű betegellátás érdekében.

- A felajánlásoknak köszönhetően közel 600.000 forint értékben vásároltunk összecsukható hordágyat, melyen rögzíthető a teljes test és a nyaki gerinc is; vákumsínt mindkét autóba, amellyel a végtagokat kíméletesen de nagyon biztosan lehet rögzíteni; 5 darabos végtagrögzítő készleteket, melyek kopnak és folyamatos cseréjükre, illetve pótlásukra lenne szükség; modern ballont a lélegeztetéshez, újraélesztéshez; lecserélhették az elhasználódott vérnyomásmérőt; és az állomány tagjait el tudtuk látni „OMSZ Mentők Bonyhád” feliratú polár felsőkkel és sapkákkal - sorolta Lovag Tibor, a mentőállomás vezetője.

Vizin Balázs, a bonyhádi önkormányzat kommunikációs munkatársa – Filóné Ferencz Ibolya polgármester szavait tolmácsolva – köszönetet mondott mindazoknak, akik szerepet vállaltak a karitatív akció sikerében. Egyúttal arról biztosította a Bonyhádi Mentőállomás dolgozóit, hogy akárcsak az eddigiekben, a jövőben is számíthatnak a város vezetésének segítségére, hiszen közös a céljuk: minél színvonalasabb ellátást nyújtani a körzetben élő közel 30 ezer embernek.

 

Helyi hírekBonyhádadományjótékonysági akciófutásmentőállomás