2022.10.02, Vasárnap
Már Tamási is nevezhet díszpolgárt
lokal.hu

Már Tamási is nevezhet díszpolgárt

tamasi.hu

2019.05.02. 16:09

Új kitüntető címeket alapított a város önkormányzata, melyekre ezentúl minden évben május 31-ig lehet javaslattal élni.

Hirdetés

Tamási önkormányzati képviselőtestülete „Tamási Város Díszpolgára” kitüntető címet, és „Pro Urbe Tamási” (Tamási Városért) elnevezéssel kitüntetést alapított.

A „Tamási Város Díszpolgára” kitüntető cím a tevékenységüket nemzetközi vagy országos szinten kiemelkedően művelő személyeknek adományozható, ha származásukkal vagy munkásságukkal kötődnek Tamási városához, illetve, ha tevékenységük a város fejlődésére jelentős hatást gyakorolt.

A díszpolgári cím adományozására bármely állandó tamási lakóhellyel rendelkező választópolgár, helyi egyesület vagy szervezet javaslatot tehet minden év május 31. napjáig. A javaslatot írásban kell a város polgármesteréhez eljuttatni.

A „Pro Urbe Tamási” kitüntetés azon személyeknek, szervezeteknek adományozható akik, illetve amelyek tevékenysége a város gazdasági, társadalmi, kulturális stb. életében, fejlődésében kiemelkedő jelentőségűnek bizonyult. A kitüntetés személyek esetén poszthumusz is adományozható.

A kitüntetés adományozására bármely tamási lakóhellyel rendelkező választópolgár, illetve helyi egyesület, szervezet javaslatot tehet minden év május 31. napjáig.Egy naptári évben legfeljebb két kitüntetés adományozható. A javaslatokat írásban kell a város polgármesteréhez eljuttatni.

Az írásos javaslatokat a jelzett határidőig Tamási Város Polgármesteréhez lehet eljuttatni személyesen vagy postai úton (Tamási Város Polgármestere 7090 Tamási, Szabadság u. 46-48.).

Helyi hírekTamásidíszpolgár