2024.04.18, Csütörtök
Koronavírus - Szekszárdi polgármester: felkészült a város ellátórendszere
pixabay - illusztráció

Koronavírus - Szekszárdi polgármester: felkészült a város ellátórendszere

MTI

2020.03.09. 16:07

Szekszárd és egészségügyi ellátórendszere felkészült arra az esetre, ha beavatkozásra lenne szükség a koronavírus terjedése miatt - mondta a város polgármestere hétfőn sajtótájékoztatón.

Hirdetés

Ács Rezső (Fidesz-KDNP) közölte, a helyi operatív törzs döntése szerint a város óvodáiban, iskoláiban több helyen fertőtlenítőszereket helyeztek ki. Az önkormányzat által fenntartott idősotthonban pedig hétfőtől látogatási tilalmat rendeltek el.

A szekszárdi március 15-ei ünnepség csak akkor marad el, ha eső miatt zárt térben kellene megrendezni - tette hozzá.

Szólt arról is, hogy a szekszárdi operatív törzs megkérte a Tolna Megyei Kormányhivatal fogyasztóvédelmi főosztályát, ellenőrizze a védőfelszerelések és fertőtlenítőeszközök árképzését, mert olyan információkat hallottak, amelyek szerint ezeket kétszeres-háromszoros áron árulják.   

A polgármester közölte, hogy az önkormányzati tulajdonú KT-Dinamic Nonprofit Kft. szükség esetén át tud állni védőmaszkok előállítására.

Németh Csaba, a Tolna Megyei Balassa János Kórház főigazgatója beszámolt arról, hogy a kórházban 18 ágyas fertőzőosztály fogadhatja a koronavírus-fertőzés gyanújával érkezőket, de jelenleg Szekszárdon senki nincs elkülönítve emiatt.

AktuáliskoronavírusSzekszárdTolna megyeegészségügyfelkészülés