2024.04.26, Péntek
Egy rossz döntés egy életre szólhat
police.hu

Egy rossz döntés egy életre szólhat

police.hu

2019.10.07. 19:00

A Re-AKCIÓ bűnmegelőzési program ezúttal a bonyhádi középiskolásokat ragadta magával.

Hirdetés

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács még 2012-ben indította útjára a Re-AKCIÓ elnevezésű bűnmegelőzési programját, melynek célja a tizenéves korosztály számára bemutatni, hogy egy-egy rossz döntés hova vezethet. A rendezvény egyik mottója, „Minden döntést követ a Re-AKCIÓ”. A programsorozat 79. előadását a Bonyhádi Rendőrkapitányság munkatársainak közreműködésével 2019. október 3-án szervezték meg a Szekszárdi SZC Perczel Mór Szakképző Iskolája Bonyhád diákjai részére.

A középiskolások két tanórában, tíz teremben kapcsolatteremtő, érdeklődés-felkeltő, a különböző bűnmegelőzési témákra rávezető, alapismereteket átadó interaktív foglalkozásokon vettek részt.

A diákokkal beszélgettek az internet veszélyeiről, önvédelemről, elsősegélynyújtásról, a börtön világáról, vagyonvédelemről, baleset-megelőzésről, majd interaktív szituációs gyakorlatok segítségével tudatosították az elhangzottakat. A szituációs gyakorlatok során a gyermekek láthatták, átélhették, hogy milyen könnyen válhatnak bűncselekmény áldozatává, vagy elkövetőjévé. A bemutatókban pedagógiai módszertani elemeket használtak fel. A program moderátora Topa Zoltán rendőr őrnagy a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács szakembere volt.

 

 

AktuálisBonyhádTolna megyeRe-AKCIÓbűnmegelőzési program