2024.04.19, Péntek
Kóbor János kedvenc Tolna megyei városában is tartanak gyászmisét
illusztráció - pixabay

Kóbor János kedvenc Tolna megyei városában is tartanak gyászmisét

msn.hu

2021.12.17. 18:17

Az énekes és település kapcsolatáról az 1980-as évek közepén jelent meg először írás a Tolna Megyei Népújságban

Hirdetés

Nem csak Budapesten, hanem Bátaszéken is tartanak gyászmisét az Omega frontemberéért, aki egész életében kötődött a Tolna megyei városhoz. 2013-ban Pro Urbe Bátaszék kitüntetést is kapott.

Kóbor János ugyan nem Bátaszéken született, de gyermekként gyakran időzött a városban élő rokonainál, és társaival együtt ott rúgta a bőrt a focipályán a nyári vakációk alatt. A kötődés később is megmaradt, a TEOL visszatekintéséből kiderül, hogy az énekes ismert emberként is visszajárt a településre, ahol a koncertek mellett segítséget ajánlott a templomtorony helyreállításához is, 2013-ban pedig Pro Urbe Bátaszék elismerésben részesült.

A portál szerint Kóbor János és Bátaszék kapcsolatáról az 1980-as évek közepén jelent meg először írás a Tolna Megyei Népújságban. Bálint György a lap 1986. május 6-i számában az Omega együttes bátaszéki koncertjéről beszámolva kiemelte, hogy az énekes számára a város nem csak egy apró pont volt a sok település között, ahol a tavaszi turné során megfordultak a zenekarral – gyermekkorának legszebb emlékei között őrizte a nagyszüleinél töltött vakációkat.

Helyi hírekOmegaBátaszék