2024.03.19, Kedd
A 49. Sió Kupán hangolódik az új szezonra a szekszárdi kosárcsapat
KSC Szekszárd - Facebook

A 49. Sió Kupán hangolódik az új szezonra a szekszárdi kosárcsapat

MTI

2018.09.21. 16:00

Nemzetközi felkészülési tornát rendez a hétvégén a Magyar Kupa-győztes Szekszárd női kosárlabdacsapata, mely a jövő héten rajtoló új bajnoki szezonban is a legjobb négy között szeretne zárni.

Hirdetés

A Zeljko Djokic által irányított Atomerőmű KSC Szekszárd szezonnyitó csütörtöki sajtótájékoztatóján a szakember elárulta, hogy szerinte az elmúlt 15 év legerősebb magyar bajnoksága lesz a mostani, épp ezért nehéz lesz tartani a szekszárdi egyesület célját, hogy az első négyben maradjon. Csapata keretében voltak játékosmozgások, de szerinte minőségi változás nem történt.

A szlovén Teja Oblak és a szerb Sara Krnjic távozott, míg a svéd válogatott Frida Elderbrink, a szerb válogatott Nevena Jovanovic és a WNBA-t is nyert ausztrál center, Abby Bishop érkezett. Djokic szerint az új kosarasok egyike sem sztár, hanem igazi csapatember.

Az együttes jövő pénteken a PINKK-Pécsi 424 ellen kezdi a bajnokságot, míg az első számú európai kupasorozat, az Euroliga selejtezőjében október 10-én hazai pályán játssza a francia ESBVA-LM elleni párharc első meccsét, egy héttel később pedig idegenben a visszavágót.

A vezetőedző hangsúlyozta, hogy csapatának a franciák elleni párharcra kell elérnie a csúcsformát.

A szombaton és vasárnap a tolnai megyeszékhelyen sorra kerülő 49. Sió Kupán a szekszárdiak mellett a magyar NB I újonca, a NKE Csata, illetve a sepsiszentgyörgyi ACS Sepsi-Sic és az orosz WBC Jenyiszej vesz részt. Szabó Noémi, a hazai klub szakmai igazgatója elmondta, hogy a romániai és az orosz csapat is szerepelt a nemzetközi kupákban az elmúlt időben. Szombaton a szekszárdiak a krasznojarszki együttessel, míg a Csata a Sepsivel mérkőzik, vasárnap pedig a két győztes a döntőben, a két vesztes pedig a harmadik helyért küzd meg egymással. A finálét 17 órakor rendezik.

 

 

AktuálisTolna megyeSzekszárdkosárlabdaAtomerőmű KSC SzekszárdSió Kupa