2022.07.01, Péntek
Pályázati pénzből fejlesztik eszközeiket a Tolna megyei tűzoltóságok
MTI Fotó: Lakatos Péter - illusztráció

Pályázati pénzből fejlesztik eszközeiket a Tolna megyei tűzoltóságok

tolna.katasztrofavedelem.hu

2018.07.04. 11:44

Az idei évben először kiírták az önkormányzati tűzoltóságok eszközfejlesztését célzó pályázatot, amelynek elbírálását követően ötvenkilenc szervezet jut összesen kétszázhuszonöt millió forint támogatáshoz.

Hirdetés

Az ötvenkilenc önkormányzati tűzoltóság a rendelkezésre álló forrást a kötelezően előírt tűzoltóvédő- és tűzoltótechnikai eszközökre, valamint a készenlétben tartott gépjárműfecskendő vagy már meglévő technikai eszköz felújítására fordíthatja.
 
A bíráló bizottság támogatásra vonatkozó javaslatait az országos katasztrófavédelmi főigazgató jóváhagyta, így idén az önkormányzati tűzoltóságok csaknem százhatvankilenc millió forintért védő- és tűzoltótechnikai eszközöket vehetnek át, harminchat millió forint értékben pedig maguk szerezhetnek be egyéb eszközöket. A pályázatnak köszönhetően tizenegy önkormányzati tűzoltóság összesen húszmillió forintot a gépjárműfecskendőjének, illetve technikai eszközeinek felújítására fordíthat.

A Tolna megyei önkormányzati tűzoltóságok - Tolna, cés Bátaszék -  összesen több mint tizenegy és fél millió forint támogatást nyertek. 

AktuálispályázatTolnaeszközfejlesztésBátaszékTamásiTolna megyei önkormányzati tűzoltóság