2024.04.20, Szombat
Több mint félmilliárdos fejlesztést hajtott végre a Tolna megyei bútorgyártó
Illusztráció - magyarepitok.hu

Több mint félmilliárdos fejlesztést hajtott végre a Tolna megyei bútorgyártó

mti

2022.03.25. 15:49

A Garzon Bútor Zrt. stancológépet, cső- és élhajlítót, hegesztőgépeket vásárolt, amelyekkel egészségügyi intézmények számára intenzív és ápolási ágyakat, saválló kórházi berendezéseket gyárt.

Hirdetés

Átadták a Garzon Bútor Zrt. 620 millió forintos egészségipari beruházását csütörtökön Tamásiban, a fejlesztést az Innovációs Operatív Program 495 millió forintos támogatásával valósították meg.    

Nagy Ivonn, a 2021-ben 8,4 milliárd forint nettó árbevételt elérő Garzon Bútor cégcsoport tulajdonosa közölte: a fejlesztésre fordított összegből a Garzon Bútor Zrt. stancológépet, cső- és élhajlítót, hegesztőgépeket vásárolt, amelyekkel egészségügyi intézmények számára intenzív és ápolási ágyakat, saválló kórházi berendezéseket gyárt.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium stratégiai és parlamenti államtitkára azt mondta, az elmúlt tíz évben a kormány  megerősítette a vidéki vállalatokat; 2010 óta a magyar kisvállalatok termelékenysége három és félszer gyorsabban nőtt, mint az európai uniós átlag, a magyar ipar pedig négyszer gyorsabban bővült az unió átlagánál.   

Süli János, a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője és a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje fontosnak nevezte a régió fejlesztését, ami azért is szükséges, hogy a paksi atomerőmű-bővítés után ott tudják tartani a munkaerőt.   

Helyi hírekTamási