2024.04.20, Szombat

Már csak pár kilométert kell futni karácsonyig

infokocsola.hu

2016.12.22. 09:07

Fellobbant az utolsó láng a víztoronynál majd lezajlott a Négy Láng futás. Így értek véget a hivatalos adventi programok Dombóváron. Az idei futáson több mint 250-en vettek részt, egyötödük pedig a legkisebb korosztályból került ki.

Hirdetés

Aranyvasárnap alkalmából ugyanitt Deli Orsolya és Fenyvesi Gábor szórakoztatta a közönséget, akik karácsonyi dalokkal is készültek. Ezt követően Kutas Attila katolikus lelkész mondta el ünnepi gondolatait, az utolsó adventi lángot Kiss Béla alpolgármester gyújthatta meg.

Ugyanezen a napon Dombóvár önkormányzata második alkalommal rendezte meg a Negyedik Láng verseny- és élményfutást. Akik a meleg otthon és család helyett ezt választották, a fentieken felül nordic walking gyalogláson is részt vehettek. A nevezéskor 5 és 10 kilométeres távok közül választhattak a résztvevők. A szervezők gondoltak a kicsikre is, akik a Pindúrok futamán egy 1000 méteres távot teljesíthettek a Meseút mentén szüleikkel. A Dombó Pál utcai rajt után a felnőttek a Hírességek Útja mentén haladtak egészen a célig, ahol a szervezők meleg szavakkal és forró teával várták őket.

Szép számmal indultak idén a Negyedik Lángon. A Pindúrok futamán 55-en jeleskedtek, az élményfutást 33-an, a gyaloglást 41-en, az 5 kilométeres versenytávot 80-an, a 10 kilométerest 52-en választották.

 

Az eredmények:

 

5 kilométer

Gyermek:

1. Strijk Barnabás - Nagyberki

2. Sas Kristóf, Kapospula

3. Govnik Erik, Dombóvár

 

Nő:

1. Borbás Adrienn, Pécs

2. Fónai Friderika, Dombóvár

3. Klászné Herbert Anita, Pécs

 

Férfi:

1. Schmidt Péter, Csikóstőttős

2. Czapp Endre, Dombóvár

3. Miklós Zsolt, Komló

 

10 kilométer

Gyermek:

1. Varga Márkó, Dombóvár

2. Kacz Adriána, Dombóvár

3. Kristóf András ,Dombóvár

 

Nő:

1. Hakszer Erika, Komló

2. Klemm Fanni, Dombóvár

3. Kissné László Krisztina, Hőgyész

 

Férfi:

1.Horváth Zoltán, Dombóvár

2. Mernyei Bence, Dombóvár

3. Kiss Bendegúz, Dombóvár

AktuálisadventkarácsonyfutásNégy Láng