2024.06.23, Vasárnap

karácsony

Péntektől ünnepi díszbe öltöznek a MÁV-VOLÁN-csoport járatai

2023.11.30

Országos hírek

Péntektől ünnepi díszbe öltöznek a MÁV-VOLÁN-csoport járatai, elsőként a MÁV-HÉV fényfüzérekkel díszített egyedi nosztalgia szerelvényével lehet utazni december 1-én, 2-án és 3-án, a kora esti órákban a H5-ös HÉV vonalán - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

Idén is karácsonyi ajándékcsomagot kapnak a szépkorú szekszárdi polgárok: november 3-ig lehet regisztrálni rá

2023.10.19

Helyi hírek

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata 2023 decemberében – immáron hetedik alkalommal – karácsony közeledtével ismételten megajándékozza az idős szekszárdi polgárokat.

Még regisztrálhatnak a szépkorú szekszárdi lakosok a karácsonyi csomagokra

2021.12.07

Helyi hírek

636 csomagot vittek el az első napon a 62 éven felüli szekszárdi polgároknak járó ajándékokból, közben továbbra is lehet még regisztrálni.

Így védték a tolnaiakat a tűzoltók az ünnep alatt

2020.12.28

Helyi hírek

Öt tűzesethez és hét műszaki mentéshez riasztották a megye tűzoltóit az elmúlt öt nap alatt.

Fontos művészet- és tudományterületeket dolgoznak fel az MMA karácsonyi kiadványai

2020.11.30

Aktuális

Az új kötetek között van a Barokk freskófestészet Magyarországon című nagyszabású sorozat következő része, amely Baranya, Somogy, Tolna és Zala megye barokk emlékeit veszi számba.

"A legszebb adventi naptár"-pályázatot hirdettek Bonyhádon

2020.11.26

Helyi hírek

A naptár elkészítéséhez a technika szabadon megválasztható.

Karácsony - Minden második ember élményt akar ajándékozni egy felmérés szerint

2019.12.24

Gazdaság

Minden második ember élményt akar adni ajándékként az idén karácsonyra, a legtöbben 3-4 embernek terveznek élményt ajándékozni, összesen 25 ezer forint körüli értékben - derült ki a Bónusz Brigád és a GKI Digital karácsonyi felméréséből.

Indul az év legforgalmasabb időszaka az üzletekben

2019.12.15

Gazdaság

Indul az év legforgalmasabb időszaka az üzletekben, a legnagyobb rohamra december 20-23-a között számítanak az MTI által megkérdezett áruházláncok.

Silvanus ajándékutalvány – remek ötlet és biztos siker!

2019.12.04

Aktuális

Tavaly történt, december vége táján, amikor már majdnem mindenki túl volt az ajándékvásárláson. Nekem persze még egy kósza ötletem sem volt, hogy mivel lephetném meg a családtagjaimat, nemhogy időm arra, hogy a nyakamba vegyem a várost és felkutassam a meglepetéseket. Maradt tehát a munkahelyi hajtás közepette egyre fokozódó kétségbeesés, egészen december 21-ig, ami már tényleg az utolsó utáni pillanatnak számít. És akkor szembejött velem a megoldás!

Felpörgeti a kártyás fizetéseket a black friday és a karácsony

2019.11.22

Gazdaság

Az év végi ünnepeket megelőző hetekben – a kereskedelmi forgalom növekedésével párhuzamosan – jelentősen emelkedik a bankkártyás költések volumene. A hazai háztartások ugyanakkor megfontoltabban vásárolnak, az év utolsó egy-másfél hónapját már kevésbé lehet az eladósodáshoz kötni.

2500-an hívták a lelkisegély-szolgálatot karácsony környékén

2018.12.29

Aktuális

Szombat óta 2500-an hívták a lelkisegély-szolgálatot, a tárcsázások több mint ötven százaléka adekvát volt - közölte a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének szakmai alelnöke pénteken az M1 aktuális csatornán.

Mézeskalácsból kell elkészíteni paksi épületek mását

2018.11.26

Aktuális

Alkotópályázatot hirdet a Paksi Városi Múzeum a karácsonyi készülődés jegyében. A kiíró ebben az évben Paks város épített örökségére szeretné felhívni a figyelmet, a pályázatban mézeskalácsból kell elkészíteniük a nevezőknek Paks (ikonikus) épületeit, épületegyütteseit 2D-ben vagy 3D-ben.

Felkészült a karácsonyi csomagforgalomra a Magyar Posta és a NAV

2018.10.19

Felkészült a karácsonyi csomagforgalomra a Magyar Posta és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - hangzott el az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában pénteken.

Meteorológiai szolgálat: idén nem lesz fehér karácsony

2017.12.22

Időjárási szempontból inkább tavaszias, mintsem télies állapotok uralkodnak, egyre enyhébb idő várható, így idén nem lesz fehér a karácsony - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán közzétett videójában.

2,7 millió nyugdíjas kapja meg még karácsony előtt névre szóló borítékban az Erzsébet-utalványokat

2017.12.03

A nyugdíjasoknak szánt 10 ezer forint értékű étkezési Erzsébet-utalványok gyártási folyamata a végéhez közeledik - mondta Uhrinyi Tamás, az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. logisztikai igazgatója sajtótájékoztatón vasárnap Budapesten.

Az idén karácsonykor átlagosan 15,5 ezer forintot költenek játékra a magyarok

2023.11.24

Országos hírek

Az idén karácsonykor átlagosan 15,5 ezer forintot költenek játékra a magyarok az online üzletekben és 12 ezer forintot a hagyományos áruházakban a REGIO Játékkereskedelmi Kft. felmérése alapján; az átlagos kosárérték 3,5 illetve 10 százalékkal haladja meg a tavalyit - közölte a cég az MTI-vel.

Csaknem 10 százalékkal drágulhat idén a karácsonyfa

2022.11.18

Országos hírek

Idén csaknem 10 százalékkal drágulhatnak a karácsonyfák tavalyhoz képest, a kereslet háromnegyedét fedezi a belföldi termelés - közölte az MTI kérdésére a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete.

Idén is megajándékozzák karácsonykor a 62 éven felüli szekszárdi polgárokat

2021.11.09

Helyi hírek

Az ajándékcsomagok átvételére várhatóan december 6-tól lesz lehetőség előzetes értesítés alapján. Az ajándékcsomagokat meghatalmazás alapján hozzátartozó is átveheti majd.

Így tartanak nyitva a gyógyszertárak karácsonykor

2020.12.21

Országos hírek

A karácsonyi ünnepek alatt az egészségügyi szolgáltatók, így a gyógyszertárak is ügyeleti rendben látnak el szolgálatot - közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) délelőtt.

Megajándékozzák a 62 éven felüli lakosokat Szekszárdon

2020.11.26

Helyi hírek

A karácsonyi ajándékcsomagokat úgy állítják össze, hogy az alapvető élelmiszereken felül élvezeti cikkeket (édességet) is tartalmazzon.

Pakson online adventi programmal hangolódnak az ünnepekre

2020.11.24

Helyi hírek

Az "Adventi szobaszerviz" elnevezésű sorozatban vasárnaponként jelentkeznek a kulturális központ és a médiacentrum Facebook-oldalán egyaránt.

Hogy ne karácsonyozzunk a tűzoltókkal?

2019.12.23

Aktuális

Az évnek ebben az időszakában gyakrabban riasztják a tűzoltókat lakástüzekhez. Nem kell nagy tűz a tragédiához, egy halálos füstmérgezéshez elég egy tűzhelyen felejtett lábas, amiben elfüstölt az étel. Íme, néhány tipp, hogy ne karácsonyozzunk a tűzoltókkal:

Szinte semmi esélye a téli időnek karácsonykor

2019.12.13

Aktuális

Nulla százalék körüli az esélye annak, hogy télies idő lesz karácsonykor - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken a Facebook-oldalán.

Felkészültek az ünnepi keresletre a halárusok a szakmai szervezet képviselője szerint

2019.11.27

Gazdaság

Már most karácsonyi kínálattal várják a halárusok a vásárlókat, év közben pedig a megszokottnál sokkal nagyobb keresletet is ki tudnának elégíteni - mondta a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MAHAL) szóvivője az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

Karácsonyi alkotópályázatot hirdetett a Paksi Városi Múzeum

2019.11.14

Aktuális

Karácsony a Szeniczey-családdal címmel alkotópályázatot írtak ki iskolai csoportoknak a Paksi Városi Múzeum munkatársai.

Karácsony - Felfüggeszti a kikapcsolásokat az E.ON január 6-ig

2018.12.15

Aktuális

Az E.ON 2018. december 14-től 2019. január 6-ig felfüggeszti a kikapcsolásokat az ünnepekre való tekintettel.

A december 24-i nyitvatartási idő rövidítését kéri a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete

2018.10.27

Aktuális

Az üzletek december 24-i, 14 óráig tartó nyitva tartásának déli 12 órára történő módosítását javasolja a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ).

Véget ért az idei karácsony is

2018.01.06

Január 6-án ünnepli a katolikus egyház vízkeresztet, azaz Jézus Krisztus megjelenésének ünnepét. A magyar vízkereszt elnevezés az ilyenkor hagyományosan végzett vízszentelésből eredeztethető.

Dombóváron ünnepeltek a Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének tagjai

2017.12.09

A Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének tagjai advent idején már régóta a gunarasi Camping Étteremben gyűlnek össze azért, hogy részt vegyenek közös karácsonyukon.

Fellobban az első gyertyaláng Paks adventi koszorúján

2017.12.03

Pakson már megszokott, hogy karácsony közeledtével adventi udvarba hívják a lakosságot, ami idén sincs másként. A történelmi egyházakkal és a Paksi Kertbarátok Egyesületével közösen, a szervező önkormányzat, december 3-án 17 órára várja a lakosságot a Városháza előtti térre, ahol meggyújtják az első gyertyát a város adventi koszorúján.