2023.06.11, Vasárnap

Villamos- és gázvezetékeket korszerűsít az E.ON a megyében

2016.04.13. 10:10

Hirdetés

A megyében 550, Szekszárdon 120 millió forint értékben hajt végre fejlesztéseket az E.ON 2016-ban. Villamos- és gázvezetékeket, valamint közvilágítási kábeleket cserélnek illetve építenek ki. Az E.ON azt ígéri, a munkálatok alatt igyekeznek, hogy a lehető legkevesebb szolgáltatásszünet legyen.

A vállalatcsoport Tolna megyében 4000 km hosszú áram-, és 2000 km gázhálózati vezeték üzemeltetéséről, fejlesztéséről és karbantartásáról gondoskodik, ebből 385, illetve 150 km Szekszárdon működik. Annak érdekében, hogy a meghibásodásokat megelőzzék, a szolgáltatás biztonságát fenntartsák, a hálózati infrastruktúra fejlesztése folyamatos.

- Biztonság – ez az elsődleges szempontja annak a folyamatos és tervszerűen végzett beruházás sorozatnak, melynek keretében idén kb. 670 millió forintot fordítunk Szekszárd és Tolna megye gáz- és áramhálózatának megújítására. A célunk a megelőzés – még az előtt hajtjuk végre a berendezéseink, hálózatunk megújítását, hogy az üzemzavarok száma növekedni kezdene. A rekonstrukciók végrehajtását követően újabb évtizedekig biztonságos és zavartalan energiaszolgáltatásra adnak majd lehetőséget a cserében érintett hálózatszakaszok – mondta el Kincses Endre, az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. szekszárdi üzemének vezetője.

Szekszárd mellett a megye számos pontján is zajlanak majd beruházások 2016-ban. Többek között Paks és Decs körzetében újulnak meg a földgáz-vezetékek 14, illetve 22 millió forint értékben, Dunaszentgyörgyön pedig 10 millió forintos beruházásra, új vezetékszakasz kiépítésére kerül sor.

Bonyhád térségében 38 millió forint értékben kerül sor az áramhálózat üzembiztonságát fenntartó beruházásokra, Paks körzetében 17 millió, Tamásiban 25 millió forintos nagyságrendben.

A munkálatok várhatóan kevés, a lakosság számára érzékelhető kellemetlenséggel járnak majd, csak néhány esetben kell majd időszakos forgalomi rend változásra számtani. A munkálatok elvégzését követően az E.ON minden esetben gondoskodik a felbontott burkolat helyreállításáról, a környezet rendezéséről az eredeti állapotnak megfelelően. A beruházások során az elérhető legmodernebb technológia kerül beépítésre.

A fejlesztési és rekonstrukciós munkák tervezésekor kiemelt hangsúlyt kapnak az idei évtől a közvilágítást érintő beruházások. Az év harmadik negyedévében Szekszárdon, a Wosinszky lakótelep teljes területén, mintegy 2,7 km hosszúságban cserélnek közvilágítási kábeleket a szakemberek.

A közvilágítási munkák mellett továbbra is hangsúlyosak azok a fejlesztési, karbantartási munkák, amelyekkel az ellátásbiztonságot tudja a társaság továbbra is biztosítani, növelni. Az áramszolgáltatás zavartalansága érdekében alállomási felújításokat, oszlopkapcsoló cseréket végeznek majd.

A szolgáltató a korábbi évek gyakorlatának megfelelően, változatlanul, 15 nappal az üzemszünettel járó beruházások előtt írásos tájékoztatást küld minden érintettnek. Ezen felül a forgalmi rend változással, útfelbontással járó beruházásokról, azok megkezdése előtt a sajtón keresztül részletes információt nyújt a társaság a legszélesebb körű tájékoztatás érdekében. A kivitelezéssel járó esetleges átmeneti kellemetlenségek miatt a vállalat kéri ügyfelei és az érintett lakosság megértését, amit előre is köszön.

Forrás: E.ON

 

 

 

 

 

Galéria

Helyi hírekTolnafejlesztésE.onvillamos és gázvezeték