2024.06.21, Péntek

Paksi Városi Múzeum

Helytörténeti esték - Fejezetek a paksi zsidóság történetéből

2024.03.27

Helyi hírek

A Paksi Városi Múzeum programsorozatában ezúttal Hanol János helytörténész előadását hallgathatják meg.

Újabb temetőt tárnak fel a paksi régészek

2020.08.10

Aktuális

Cserépedényt és csontokat is találtak a Paksi Városi Múzeum régészei legújabb kutatásukon, a hatos út melletti beruházási területen. Paks igen gazdag régészeti lelőhelyben, jelenleg négy helyszín is feltárásra vár.

Tízezernél is többen látogattak el a városi múzeumba tavaly

2020.01.12

Aktuális

Az intézmény egyik legmozgalmasabb éve volt 2019 – mondja Váradyné Péterfi Zsuzsanna, a Paksi Városi Múzeum igazgatója.

Egyiptomi hét a Paksi Városi Múzeumban

2019.10.16

Kultúra

Egyiptomi hetet tartanak a Paksi Városi Múzeumban, a program keddi állomásán a diákok a Nílusmenti kultúrával ismerkedhettek.

Mackószépségversenyt szervez a Paksi Városi Múzeum

2019.01.28

Aktuális

Mackószépségversenyt hirdet a Paksi Városi Múzeum „A játék olyan tevékenység, amelyet nem lehet elég komolyan venni” című időszaki tárlatához kapcsolódóan.

Játéktörténeti kiállításhoz kéri a lakosság segítségét a Paksi Városi Múzeum

2018.10.10

Kultúra

Idén november 29-én nyitják meg az A játék olyan tevékenység, amelyet nem lehet elég komolyan venni című játéktörténeti kiállítást, amihez játékokat gyűjtenek az 1930-1950-es évekből, valamint olyan karácsonyi fényképeket az 1930-1980-as évekből, amelyeken gyermekek valamilyen játékkal láthatók.

Együttműködési megállapodást írtak alá a Paksi Metszetben

2017.12.07

Együttműködési megállapodást kötött a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Régészeti Tanszéke és a Paksi Városi Múzeum. A dokumentumot prof. dr. Bereczkei Tamás dékán és dr. Váradyné Péterfi Zsuzsanna, a múzeum igazgatója írták alá a Paksi Metszetben.

Múzeumi családi napot szerveznek szeptemberben a Paksi Városi Múzeumban

2023.09.20

Helyi hírek

Változatos múzeumpedagógiai programokkal várják az érdeklődőket szeptemberben a Paksi Városi Múzeumban. Az elmúlt hétvégén családi napot tartottak - tájékoztatott róla a paks.hu honlapján.

Rajzpályázattal, húsvétváró játékokkal jelentkezik a Paksi Városi Múzeum

2020.04.07

Aktuális

Mivel az intézmény bizonytalan ideig zárva tart a veszélyhelyzet miatt, elmaradt a húsvétváró családi nap is. A munkatársak most otthonról szerveznek kreatív, online programokat a múzeum honlapján.

Karácsonyi alkotópályázatot hirdetett a Paksi Városi Múzeum

2019.11.14

Aktuális

Karácsony a Szeniczey-családdal címmel alkotópályázatot írtak ki iskolai csoportoknak a Paksi Városi Múzeum munkatársai.

Pákolitz Istvánra emlékeztek Pakson

2019.09.20

Aktuális

Pákolitz István születésének századik évfordulójáról emlékeztek meg a Paksi Városi Múzeumban a közelmúltban.

Mézeskalácsból kell elkészíteni paksi épületek mását

2018.11.26

Aktuális

Alkotópályázatot hirdet a Paksi Városi Múzeum a karácsonyi készülődés jegyében. A kiíró ebben az évben Paks város épített örökségére szeretné felhívni a figyelmet, a pályázatban mézeskalácsból kell elkészíteniük a nevezőknek Paks (ikonikus) épületeit, épületegyütteseit 2D-ben vagy 3D-ben.

Együttműködik a Paksi Városi Múzeum a Pécsi Tudományegyetem régészeivel

2017.12.17

Nem szokványos, hogy egy egyetem együttműködési megállapodást kössön egy kisvárosi múzeummal, az pedig kiváltképpen nem, hogy a dékán ezért maga utazzon a helyszínre. Ezúttal azonban ez történt: a Paksi Városi Múzeum és a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Régészeti Tanszéke között született megállapodás.

Tudományos konferenciát tartottak a paksi múzeumban

2017.12.03

Hadtörténet korszakokon át – Újabb kutatások eredményei a Dél-Dunántúlról címmel rendezett országos tudományos konferenciát a Paksi Városi Múzeum és a Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Akadémiai Bizottságának Hadtörténeti Munkabizottsága a paksi múzeumban.