2024.03.29, Péntek

Tudományos konferenciát tartottak a paksi múzeumban

paksihirnok.hu

2017.12.03. 16:30

Hadtörténet korszakokon át – Újabb kutatások eredményei a Dél-Dunántúlról címmel rendezett országos tudományos konferenciát a Paksi Városi Múzeum és a Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Akadémiai Bizottságának Hadtörténeti Munkabizottsága a paksi múzeumban.

Hirdetés

A konferenciát Szabó Péter, Paks polgármestere nyitotta meg. Dr. Végh Ferenc, a hadtörténeti munkabizottság elnöke arról tájékoztatott, hogy az ókortól napjainkig, korszakokon átívelően mutatták be a régió történetét. Régészek, csatatérkutatók is voltak az előadók sorában, és igyekeztek olyan konferenciát tartani, aminek keretében a szűkebb szakma számára is tudnak új eredményeket megmutatni.

Dr. Fazekas Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem és a városi múzeum munkatársaként Római fegyverek és katonai felszerelés Lussoniumból címmel tartott előadást. Mint mondta, a Bottyán-sánc ontja magából a leleteket, így további kutatásokat is terveznek a szakemberek, amennyiben lesz rá forrás. Az eddigi három évtizedes munka ellenére az erődnek csekély részét tárták még fel – fűzte hozzá a szakember.

Az egész napos konferencia végén a résztvevők tematikus tárlatvezetéssel tekinthették meg a múzeum új állandó kiállítását, a Paksi Metszetet.

Aktuálistudományos konferenciaPaksi Városi Múzeum