2024.04.25, Csütörtök
Így védték a tolnaiakat a tűzoltók az ünnep alatt
Illusztráció (Pexels)

Így védték a tolnaiakat a tűzoltók az ünnep alatt

katasztrofavedelem.hu

2020.12.28. 13:42

Öt tűzesethez és hét műszaki mentéshez riasztották a megye tűzoltóit az elmúlt öt nap alatt.

Hirdetés

Tűzesetek:
December 23-án délután két nagy kör szalmabála égett Decsen, a Késmárki dűlőnél. A tűzesethez riasztott szekszárdi hivatásos tűzoltók egy gyorsbeavatkozó sugár segítségével oltották el a keletkezett lángokat.

Alsónyéken, az Árpád utcában kéményben lerakódott korom égett péntek délelőtt. Bátaszék önkormányzati tűzoltói vonultak a tűzesethez, akik a kazánból távolították el az éghető anyagokat. Visszahűlésig az egység a helyszínen maradt. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, a lakás fűtése egyéb módon megoldott. A kéményseprők értesítése megtörtént.

Műszaki mentések: 
Dombóváron, Kadarka dűlőnél egy nagyméretű fa ága szigetelt villanyvezetékre szakadt péntek délelőtt. A műszaki mentéshez riasztott dombóvári hivatásos tűzoltók kézi erővel és motoros láncfűrész segítségével távolították el a veszélyes fát.

Péntek délután két személygépkocsi ütközött Németkéren, a Szabadság utcában. A műszaki mentéshez érkező paksi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépjárműveket, amelyek elszállításáról tulajdonosaik gondoskodtak.

Helyi hírektűzoltókarácsony