2021.10.22, Péntek

járvány

Az őszi érettségi vizsgák a normál menetrend szerint zajlanak majd

2020.09.23

Országos hírek

A korábbi őszi időszakokhoz képest idén magasabb lesz a vizsgázói létszám.

Koronavírus: a legfontosabb védekezés most az, hogy akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe

2020.08.12

Aktuális

Az elmúlt napokban diagnosztizált új fertőzések arra figyelmeztetnek: a megelőzés legfontosabb módja most az, hogy akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe - írta a Koronavírus Sajtóközpont a koronavirus.gov.hu oldalon kedden.

Tolnában csökkent az influenzaszerű tünetek száma

2020.02.26

Aktuális

Ezen a héten Tolna megyében csökkent az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma (95 fő), ennek ellenére a megbetegedési arány még mindig meghaladja a járványküszöböt.

Ősszel is védekezzen a szúnyogok ellen!

2018.09.24

Aktuális

Szezonálisan, tavasztól késő őszig nemcsak folyóink és tavaink mellett, hanem a csapadékos és meleg időnek köszönhetően a településeken, főleg kertvárosi környezetben nagyobb számban találkozhatunk szúnyogokkal.

Sokan védtelenek a kanyaróval szemben!

2017.03.07

Az 1969 után születettek csak részlegesen védettek a kanyaró ellen, mivel 1990-ben lecserélték azt a vakcinát, amelyet addig használtak. Erről Almási István, a szekszárdi Balassa János Megyei Kórház infektológus főorvosa nyilatkozott az M1 aktuális csatornáján a napokban.

Az influenza aktivitás több helyen is meghaladja a járványos küszöbértéket

2017.01.13

Tolna megyében globálisan, ezen belül a Paksi Járási Hivatal illetékességi területén az influenza morbiditása meghaladja a járványküszöböt. Több közösségi járványt is jelentettek, melyek kivizsgálása és mintavételezése továbbra is folyamatban van.