2023.09.29, Péntek
Járványügyi ellenőrzést tartottak a bonyhádi idősek otthonában
Illusztráció - Pixabay

Járványügyi ellenőrzést tartottak a bonyhádi idősek otthonában

mti.hu

2020.05.12. 15:19

Járványügyi ellenőrzést tartott kedden a Tolna Megyei Kormányhivatal népegészségügyi főosztálya a Bonyhádi Gondozási Központ idősek otthonában.

Hirdetés

Kiss-Kelemen Eszter, az otthon vezetője az MTI-nek elmondta: a főosztály teljeskörűen ellenőrizte a Covid-19 járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket, a fertőtlenítő szereket, védőfelszereléseket, az intézmény gyakorlatát.

Sebestyén Orsolya, a bonyhádi kistérség 25 településén idős- és szociális ellátást végző gondozási központ vezetője közölte, hogy a vizsgálatot végzők mindent rendben találtak. Az idősek otthonában 1,68 millió forintot fordítottak a járvány elleni védekezésre, felület- és kézfertőtlenítő szereket, vírusellenes mosószereket, gumikesztyűket, szájmaszkokat vásároltak - tette hozzá.

Beszámolt arról, hogy a 16 férőhelyes otthonban, ahol jelenleg 15 idős, köztük öt súlyos demenciában szenvedő ember él, egy, az udvaron álló épületben hoztak létre az esetleges fertőzöttek számára elkülönítő helyiséget. Az otthonban eddig senki nem fertőződött meg.

Az intézményvezető elmondta azt is, hogy az intézményt támogató alapítvány ózonos fertőtlenítő berendezést vásárolt, amellyel hetente fertőtlenítik a lakószobákat.

Helyi hírekkoronavírusjárványintézkedések