2023.09.30, Szombat

Roma fiatalokat irányítanak a rendvédelmi pálya felé

2016.03.31. 15:26

Hirdetés

A roma fiatalok rendvédelmi pályára irányítása volt a témája annak az értekezletnek, ami a rendvédelmi szervek, a munkaügyi központ és a roma vezetők között zajlott március 30-án.

Roma fiatalok a rendvédelemben címmel szerveztek konferenciát a rendvédelmi szervek és a megyei cigány nemzetiségi önkormányzat még 2014-ben. A konferencia célja a további együttműködés megalapozása volt. A szerdai megbeszélésen a résztvevők azt vizsgálták, hogy a konferencia óta eltelt két évben a program elérte-e célját, illetve megbeszéljék az időközben felmerült problémákat és közösen megoldást találjanak azokra.

Sárossy Endre tűzoltó főhadnagy, Kvanduk Tamás honvéd őrnagy és Soczó László ezredes, a szekszárdi Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka is arról tájékoztatta a résztvevőket, miként juthatnak be a fiatalok a rendvédelmi szervekbe. Arról is szólt továbbá, hogy milyen továbbtanulási, illetve támogatási lehetőségek állnak nyitva a pályaválasztás előtt álló roma gyerekek, fiatal felnőttek számára.

A megbeszélés résztvevői egyetértettek abban, hogy a programot folytatni kell, azonban kiemelt figyelmet kell szentelni arra, hogy az együttműködési megállapodásokban foglaltak a gyakorlatban is teljesüljenek. Emellett fontos, hogy az érintetteknek közös erővel kell keresni a lehetőségeket a romák minél fiatalabb korban történő megszólítására és a rendvédelmi pálya felé irányítására.

Forrás és fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Galéria

AktuálisTolna megyeKatasztrófavédelemrendvédelemroma